Post-quantum cryptography transition (2)

Laatst gecontroleerd op:
10 mei 2024
Gepubliceerd op:
31 mei 2024

Post-quantum cryptografie beschermt de digitale samenleving tegen quantumcomputers die traditionele encryptie kunnen kraken. Dit vakgebied waarborgt de veiligheid van gevoelige gegevens, voorkomt cyberaanvallen en behoudt vertrouwen in digitale infrastructuren zoals financiële systemen en online diensten.

Deze subsidie over het ontwikkelen van post-quantum cryptografie behoort tot het Horizon Europe Programme: het subsidieprogramma: een Europees subsidieprogramma voor onderzoek en innovatie.

Om in aanmerking te komen voor het verkrijgen van deze subsidie, dienen projectvoorstellen bij te dragen aan één of meer van onderstaande doelen:

 • Het versterken van de huidige post-quantum cryptografische algoritmes en bijdragen aan verdere standaardisatie.
 • Gebruiksvriendelijke hulpmiddelen voor de grootschalige implementatie van post-quantum cryptografische algoritmes, gebaseerd op de allernieuwste standaarden.
 • Veilige en efficiënte overgang van pre- naar post-quantum versleuteling via hulpmiddelen die een hybride aanpak implementeren. Hierbij worden erkende pre-quantum algoritmes gecombineerd met aanvullende post-quantum algoritmes.
 • Geleidelijke invoering van post-quantum algoritmes of protocollen in nieuwe of bestaande applicaties.
 • Voorbeelden en succesvolle praktijkimplementaties van post-quantum cryptografische algoritmes op verschillende hardware- en softwareplatforms.
 • Toepassingsgerichte aanbevelingen voor de brede implementatie van post-quantum cryptografie in de hele EU.

Belangrijke gegevens

 • Subsidieprogramma: Horizon Europe
 • Budget: € 23,4 miljoen
 • Openstellingsperiode call: 27 juni 2024 - 20 november 2024

Lees meer op het Funding & Tender portal van de Europese Commissie.

Doelgroep

Deelname is in principe voor iedere organisatie mogelijk: bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties die zich bezighouden met onderzoek.

Consortiumvorming

Voor deze subsidie komen alleen consortiums voor deelname in aanmerking. Dit consortium moet als begunstigden drie onafhankelijke rechtspersonen omvatten, die elk in een ander land zijn gevestigd, namelijk:

 • Ten minste één onafhankelijke rechtspersoon gevestigd in een lidstaat;
 • Ten minste twee andere onafhankelijke rechtspersonen, elk gevestigd in een andere lidstaat of geassocieerd land.

Projectselectie en evaluatie

Voor het verkrijgen van het Celtic-label dient men een project in bij het Celtic-Next office. Bij een positieve evaluatie van het project, ontvangt het project het Celtic-Next-label.

Vragen over cybersecurity subsidies?

Heeft u behoefte aan meer informatie, of interesse om deel te nemen aan een cybersecurity innovatie project? Dan kunt u contact opnemen met onze projectadviseurs. Zij helpen u graag met het indienen van uw cybersecurity innovatie project. Door ons contactformulier kunt u uw interesse achterlaten, en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door een adviseur van de RVO.

Horizon Europe

Horizon Europe financiert onderzoeks- en innovatieprojecten, zowel kleinschalige als grootschalige. Zowel gericht op fundamenteel onderzoek als marktgerichte ontwikkeling. Het programma biedt kansen voor mkb'ers en grote bedrijven, maar ook voor universiteiten en kennisinstellingen, (regionale) overheden en maatschappelijke organisaties. Er zijn mogelijkheden voor zowel individuele onderzoekers en mkb'ers als samenwerkingsverbanden. 

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras pharetra sapien eu nisi iaculis tempor. Pellentesque blandit, nisl vitae lobortis pretium, ante dui facilisis est, porta molestie magna lorem vitae libero."

Voornaam Achternaam
CEO
Adviseur IMVO-steunpunt tijdens webinar
In opdracht van:
Bent u tevreden over deze pagina?