Goede gezondheid in Nederland | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Goede gezondheid in Nederland

Gezond oud worden: dat willen we allemaal. De Rijksoverheid wil dat kwetsbare jongeren, ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfredzaam zijn én blijven. Dit kan met goede zorg en hulp van de omgeving. Goede gezondheid en welzijn is ook één van de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals of SDG's) voor 2030.

RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een goede gezondheid wereldwijd. Wilt u als ondernemer, ngo, kennis- of overheidsinstelling bijdragen aan slimme zorgoplossingen? Maak kennis met RVO en bekijk wat wij voor u kunnen doen.

Innoveren om coronavirus te lijf te gaan

Met de bestrijding van het coronavirus houden veel ondernemers zich bezig. Maar ook in deze tijd is het slim om uw zorginnovatie te beschermen. Bekijk hoe wij u helpen met het beschermen van uw idee.

Uitgelichte regelingen

Voor innovaties in de zorg is er breed aanbod van subsidies en regelingen. We lichten er 3 uit. Het totale aanbod vindt u bij 'Overzicht subsidies en regelingen'.

  • Bent u aanbieder van zorg en/of ondersteuning zoals bedoeld onder de Zvw, Wlz en Wmo en wilt u met een inkoper samenwerken aan het opschalen én borgen van bestaande e-health oplossingen? Dan is de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) mogelijk iets voor uw samenwerkingsverband. Het doel van SET is zorgen dat ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen.
  • Neemt u als burger of sociale ondernemer initiatief voor een vernieuwende vorm van wonen voor overwegend 55+-ers? Kleinschalig en waar nodig gecombineerd met zorg? Misschien kunt u dan gebruik maken van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ).
  • Werkt u bij een zorginstelling die wijkverpleging verleent volgens de Zorgverzekeringswet? En wilt u bijdragen aan meer tijd voor zorg, betere zorg en meer werkplezier in de wijkverpleging? Dan is de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW) die op 3 mei 2021 opent misschien iets voor uw zorginstelling.

SWZ steunt woonzorginitiatief Deurningen

Samen met leeftijdgenoten ouder worden in levensloopbestendige woningen met een fijne gemeenschappelijke ruimte en zorg om de hoek? In Deurningen zetten Gerrit Aarninkhof en Paul Nijmeijer alles op alles om deze droom te verwezenlijken met hulp van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ).

Projecten in het buitenland

Benieuwd naar gezondheid- en welzijnsinnovaties in het buitenland? En wilt u weten hoe RVO u hierin kan ondersteunen? Lees dan over de ervaringen en projecten van ondernemers in het buitenland.

  • Healthy Entrepreneurs helpt met hulp van het Dutch Good Growth Fund (DGGF) Oeganda in de strijd tegen coronavirus.
  • Nederlandse start-up STIL B.V. komt met hulp van de Starters International Business (SIB) coachingsvoucher en het Enterprise Europe Network (EEN) met een oplossing voor trillende armen.
  • Nederlandse bedrijven werken met duurzame en innovatieve technologieën via het programma Partners for International Business (PIB) samen aan voedselzekerheid in de Golfregio.

Lees meer ervaringen van ondernemers in het buitenland binnen uw sector via onze praktijkverhalen en nieuwsberichten in de gezondheidszorg, en praktijkverhalen en nieuwsberichten in de medische sector.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.