Hongkong, de nieuwe R&D-hub

Research & Development

Deze maand heeft het Innovatie Attaché (IA) Netwerk China de resultaten gepresenteerd van een uitgebreide studie naar R&D-mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en instellingen in Hongkong.

Veel Nederlandse bedrijven en ondernemers doen zaken in Hongkong of gebruiken het als uitvalsbasis naar het vasteland van China en de rest van de regio.

Uit de studie, die uitgevoerd werd op het Nederlandse consulaat-generaal in Hongkong, blijkt dat de mogelijkheden voor onderzoek en innovatie nog niet optimaal worden benut. Het onderzoek brengt onder andere de financieringsmogelijkheden die de overheid en R&D-centra aanbieden overzichtelijk in kaart. Vooral technologische start-ups en midden- en kleinbedrijven die hun R&D-activiteiten in Azië willen ontplooien kunnen profiteren van de goede randvoorwaarden die Hongkong biedt.

Meer informatie

Het volledige rapport is op aanvraag beschikbaar door een e-mail te sturen naar IA-netwerk Peking.

Han Wesseling, 22-5-2014

Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Service menu right