Energie innovatie in gebouwen en industrie

Infographics voor innovatief ondernemen

RVO visualiseert met infographics resultaten en data, maar ook meer complexe onderwerpen, zoals wet- en regelgeving.  Op deze pagina vindt u de belangrijkste vormgeving van onderwerpen die interessant zijn voor innovatief ondernemen.

De Innovatietender aardgasloze wijken, woningen en gebouwen

Toekenning Innovatiekrediet

De regeling Innovatiekrediet is de motor van innoverend Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van 2017. In 2017 is het totale budget voor het Innovatiekrediet van € 60 miljoen volledig toegekend aan 29 projecten.
Toekenning Innovatiekrediet

 

 

 • Energie-innovaties in productgroepen

  Innovatie in windenergie

  Bedrijven en onderzoeksinstellingen worden door de Nederlandse overheid gestimuleerd om innovatieve energie technologieën te ontwikkelen. Energie innovaties bevorderen de transitie naar een koolstofarm energiesysteem en dragen bij aan een

 • Living Labs

  Living Labs

  Het ministerie van Economische Zaken heeft onderzoek gedaan naar de kenmerken en eigenschappen van Living Labs, Proeftuinen en Fieldlabs. We zien dat partijen in meerdere vormen bij elkaar komen om samen te ontwikkelen en te experimenteren

 • Slimme innovaties voor bijna energieneutrale gebouwen

  Slimme innovaties voor BENG

  In 2020 moet alle nieuwbouw voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Echter, niet ieder soort nieuwbouw zal eenvoudig kunnen voldoen aan die eisen.

Infographics

Overzicht RVO infographic Activiteitenbesluit infographic

Service menu right