Jumbo duurzaam distribueren | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Jumbo duurzaam distribueren

Meer artikelen

Doel

De e-truck wordt sinds 1.5 jaar ingezet voor de winkeldistributie, 5 a 6 dagen per week. Momenteel heeft de truck 48700 km op de teller. De constante en betrouwbare inzet stemt momenteel tot tevredenheid, zowel bij planners als chauffeurs. Type ritten en ritlengte is ongewijzigd.

Sinds juli 2020 is de e-truck voorzien van een e-PTO, waarmee de koelmachine van de trailer wordt gevoed. Hiervan zijn nog geen resultaten bekend, zoals de eventuele impact op verbruik en actieradius. Er zijn verder geen bijzonderheden te vermelden.

Resultaat

Er zijn aanzienlijk minder storingen opgetreden in vergelijking met vorig jaar, zelfs tijdens de afgelopen zeer hete periode. Verder zijn er geen bijzonderheden te vermelden. Een nog onbekende variabele is het benodigde onderhoud en daaraan gekoppelde kosten. 

Er is een breder deel van het personeelsbestand opgeleid en bekend met de e-truck. Aan de hand van de monitoring zijn er al enkele conclusies getrokken n.a.v. rijstijl met de truck en optimalisatie van het verbruik. Hiervoor was een bijscholingsdag voorzien vanuit de fabrikant, die vanwege corona nog niet is doorgegaan.

Bijdrage doelstellingen DKTI Transport

De monitoring van truck, trailer en laadinfra loopt continu en levert de gewenste informatie op.

In de eerste helft van 2020 is een start gemaakt met de opschalingsanalyse, onder meer door keuzes te maken uit verschillende scenario's, die doorgerekend zullen gaan worden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.