Enexis kantoor Zwolle Zwolle, Overijssel

Meer artikelen

Omschrijving

Richten op energieneutraal gebouw door natuurlijke ventilatie en energie opwekking op locatie.

Projectsamenvatting

Enexis beheert het energienetwerk van Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Met drie nieuwe kantoren waar ingezet is op een EPC waarde van 0 geeft Enexis het goede voorbeeld op het gebied van duurzame ontwikkelingen. Alle drie de ontwerpen zijn ontwikkeld door Atelier PRO architecten.

Ingrepen
Door toepassing van bewezen technieken is het kantoor in Zwolle gecertificeerd met een BREEAM Excellent score, dit kantoor heeft de hoogste BREEAM score van de drie nieuwe kantoren. Toegepaste technieken zijn een WKO en energieopslag in de bodem, klimaatplafonds, energiezuinige verlichting, daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. Ook zijn PV-cellen toegepast en kunnen deze cellen energie uitwisselen met het openbare energienetwerk van Enexis.

Passieve maatregelen
Op ontwerpvlak is al direct nagedacht over duurzaamheid. Zo zijn de gevels zo gevormd dat er veel daglicht binnenkomt, maar niet te veel warmtestraling. Ook is de gevel extra geïsoleerd, zodat het gebouw niet te hard opwarmt in de zomermaanden. In het gebouw is een groene long ontworpen, een atrium dat helpt in het ventilatiesysteem van het kantoor.

Flexibel
De kantoorindeling is zo gemaakt dat de ruimtes flexibel in te delen zijn. Zo kan het pand mee groeien als de wensen van de gebruiker veranderen.

Kenmerken

Aantal m2 vloeroppervlak in project

5055

Projecttype

Kantoor - nieuwbouw

Energievoorziening

Individueel op woning- of gebouwniveau

Beschrijving concept

PV cellen om energie op te wekken, atrium als groene long voor distributie verse lucht an natuurlijke ventilatie, WKO op locatie.

Betrokkenen

Bouwer/projectontwikkelaar: BAM Utiliteitsbouw
Opdrachtgever: Enexis
Architect: Atelier PRO
Installatietechnische en/of energetischadviseur: Deerns

Media

Afbeeldingen

Atelier PRO


 

Links

Meer informatie

Atelier PRO (Site)

 

Service menu right