St. Ignatius Gymnasium Amsterdam, Noord-Holland

Meer artikelen

Omschrijving

Duurzame renovatie en uitbreiding volgens het frisse scholen principe, winnaar Innovatieprijs 2013, en genomineerd voor Gulden Fenix en de Scholenbouwprijs 2013.

Projectsamenvatting

Het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam is op het eigen terrein uitgebreid om plaatst te maken voor 250 extra leerlingen, na de renovatie in totaal 750. LEVS architecten heeft het bestaande pand uit de jaren ’50 duurzaam gerenoveerd en een uitbouw gerealiseerd om het aantal vierkante meters van de school te verdubbelen.

Duurzaam
Op het gebied van energie is de renovatie duurzaam door toepassing van WKO, warmtepompen en zuinige vloerverwarming en -koeling. Het klimaat van de school is zo goed geregeld dat het een ‘Frisse School’ klasse A label heeft gekregen. Naast energetisch duurzaam is het complex ook duurzaam door zijn flexibiliteit. De indeling van de lokalen is simpel te veranderen door glazen schuifwanden. Zo kan de school voldoen aan de eisen van het nieuwe onderwijs en de komende jaren mee groeien.

Kenmerken

Aantal m2 vloeroppervlak in project

8100

Projecttype

Onderwijs - nieuwbouw
Onderwijs - Renovatie & onderhoud

Energie:

zowel nieuwbouw als renovatie energielabel A en klasse A label voor Frisse School

Betrokkenen

Bouwer/projectontwikkelaar: M.J. de Nijs & Zonen
Opdrachtgever: Stichting VO Amsterdam-Zuid (SVOAZ)
Architect: LEVS Architecten
Installatietechnische en/of energetischadviseur: Cofely, Zaandam (e-installatie); Homij, Nieuwegein (w-installatie)

Media




















 

Links

Service menu right