Zuiderzeehaven - Kampen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zuiderzeehaven - Kampen PPS op basis van gelijkwaardigheid

Meer artikelen

Achter de ontwikkeling van de Zuiderzeehaven in Kampen staat een publiek-private samenwerking (PPS).

Actoren in het traject: De PPS bestaat uit zes gelijkwaardige aandeelhouders. Drie marktpartijen: Dura Vermeer, Dredging International en de Vries & van de Wiel. En drie publieke partijen: de gemeenten Kampen en Zwolle en de provincie Overijssel.

De zes partijen uit de PPS opereren gezamenlijk in de vorm van een ontwikkelingsmaatschappij: uiderzeehaven ontwikkelingsmaatschappij C.V. De ontwikkelingsmaatschappij is verantwoordelijk voor alle facetten die om de hoek komen kijken bij het ontwikkelen van de Zuiderzeehaven: het ontwerp, de ealisatie, het beheer en onderhoud en de exploitatie van de Zuiderzeehaven. Daarbij maakt zij gebruik van de diensten van drieitvoerende organisaties: Uitvoeringscombinatie 3D, Grondbank IJsselgrond en Parkmanagement Kampen B.V. Een select gezelschap van gekwalificeerde en professionele partijen.

De zes partijen delen de risico’s en (financiële) taken op een gelijkwaardige wijze.De PPS garandeert een innovatieve en marktgerichte aanpak. Er is bewust voor deze constructie gekozen, want de krachten van de verschillende partners komen op optimale wijze samen. Zo beschikken de private partijen over de meest actuele marktkennis, bijvoorbeeld op het gebied van het ontwerp, de bouw en de verkoopprocedure die bij het realiseren van een haven aan de orde zijn. Bovendien zijn zij in staat om direct in te spelen op veranderingen in de markt. Maar ook de duurzaamheid van de Zuiderzeehaven is een zwaarwegend belang; door de rol van de publieke partijen is die gewaarborgd. Bovendien bieden de publieke partijen het voordeel dat zij noodzakelijke en gewenste overheidsprocedures (zoals het aanvragen en verlenen van vergunningen) soepel kunnen laten verlopen, wat een snelle en efficiënte aanpak ten goede komt. Gezamenlijk staat de PPS voor maatwerk. Bijvoorbeeld door parkmanagement te initiëren; het afstemmen van kavelindeling en -grootte op individuele wensen. Maar ook tijdens het verkoopproces kan de PPS inspelen op behoeften van de individuele koper.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.