114 klimaatinnovaties aangemeld voor MOOI-regeling

Gepubliceerd op:
25 april 2022

114 samenwerkingsverbanden hebben een vooraanmelding gedaan voor de regeling Missiegedreven Onderzoek Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). Bijna de helft richt zich hierbij op klimaatinnovatie in de gebouwde omgeving. Het gaat dan om voorstellen voor een betaalbare, betrouwbare, schone, duurzame, energiezuinige en veilige woon- en warmtevoorziening. 
 

De MOOI-regeling moedigt samenwerkingsverbanden aan voorstellen voor projectontwikkeling te doen, die helpen de klimaatdoelen te halen. Ondernemers, kennisinstellingen en andere maatschappelijke partijen werken samen aan complete oplossingen, gericht op toepassing in de praktijk. Ze hebben hierbij oog voor technische, sociale en andere zaken die de kans van slagen groter maken. Voor innovaties op het gebied van elektriciteit, gebouwde omgeving en industrie is in totaal € 81,4 miljoen subsidie beschikbaar. 

114 vooraanmeldingen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert, heeft in totaal 114 voorstellen binnengekregen die zich richten op innovaties in de elektriciteit, gebouwde omgeving en industrie.

  • Voor elektriciteit kregen we 35 vooraanmeldingen. Ze richten zich op de overgang naar een schone energievoorziening, die veilig en te vertrouwen is.
  • 53 voorstellen richten zich op de gebouwde omgeving. Ze dragen  bij aan een betaalbare, betrouwbare, schone, duurzame, energiezuinige en veilige woon- en warmtevoorziening.
  • 26 voorstellen helpen bij de overgang naar een duurzame industrie, die schoon, energiezuinig en veilig is.

Vooraanmelding is verplicht

Samenwerkingsverbanden moesten hun projectvoorstel verplicht vooraf aanmelden, voordat zij de subsidie mogen aanvragen. Zij krijgen dan inhoudelijk advies op hun voorstel van een commissie. Daarin zitten speciaal voor het onderwerp gekozen experts. Van 1 juli 2022 09:00 uur tot 6 september 2022 17:00 uur vragen zij de subsidie echt aan.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?