Terugblik op 3 jaar TVL: steun voor ondernemers in coronatijd

Gepubliceerd op:
29 juni 2023

De coronacrisis was een onzekere periode voor veel ondernemers. Door de coronamaatregelen kregen zij te maken met flink omzetverlies. Voor deze ondernemers openden wij drie jaar geleden de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). We kijken nog één keer terug op deze periode en de verschillende TVL-regelingen.

In juni 2020 opende de eerste TVL-periode. De laatste openstelling was de TVL Q1 2022. Sinds de opening ontvingen wij in totaal 464.143 aanvragen en kenden we € 10.079.794.210 aan ondernemers toe (peildatum 1 mei 2023).

Blik met ons terug

Wanneer ging de eerste lockdown ook alweer in? In welke TVL-periode ontvingen wij de meeste aanvragen? Welke branches werden het zwaarst getroffen? Dat ziet u terug in de TVL-terugblik. Aan de hand van een tijdlijn reizen we door de verschillende perioden van de coronacrisis. Via woord en beeld laten we u het proces rond de regeling zien. Medewerkers van RVO vertellen hoe zij de periode hebben beleefd en uiteraard komen ook ondernemers aan het woord.

In 2020 voorzagen we niet dat de TVL-regeling zo langdurig en grootschalig zou zijn. Met deze terugblik sluiten we een periode af van deze regeling, die zich met geen enkele andere laat vergelijken.

Bekijk de TVL-terugblik 

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?