4e ronde Regio Deals geopend

Gepubliceerd op:
15 juli 2022

Waar de ene regio kampt met krapte op de woningmarkt, staan in een andere regio voorzieningen onder druk. Dat vraagt om een regionale aanpak. Met een Regio Deal kan dat. Van15 juli tot en met 15 november 2022 kunnen regionale overheden en partijen voorstellen insturen tijdens de 4e ronde.

Na 3 succesvolle rondes, waarin 30 Regio Deals gesloten zijn, heeft het kabinet besloten de Regio Deals voort te zetten. In Regio Deals werken regionale partijen en het Rijk samen als partners om belangrijke opgaven in Nederland aan te pakken.
 

Elke regio telt

We staan in Nederland met elkaar voor grote opgaven. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, gelijke kansen, klimaat, gezondheid, onderwijs, natuur en veiligheid. Dit zijn opgaven die in elke regio anders zijn. Daarom nodigt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verschillende regionale partijen uit om hun voorstellen aan te melden in de 4e ronde van de Regio Deals.  Om zo de kwaliteit van leven, wonen en werken voor inwoners en ondernemers te vergroten. De kracht van de regio is hierbij het uitgangspunt.

In de Regio Deals werken Rijk, regionale overheden, kennis- en culturele instituten, ondernemers en maatschappelijke organisaties samen om belangrijke opgaven in Nederland aan te pakken. Want elke regio telt.

Budget

Via de Kamerbrief van vrijdag 1 juli 2022 nodigt de minister van BZK regionale partijen uit om voorstellen aan te melden. Het budget voor 2022 tot en met 2025 is € 900 miljoen en zal in meerdere rondes worden opengesteld. Voor deze 4e ronde is € 284,2 miljoen beschikbaar. Net als bij de eerdere Regio Deals dragen ook de regionale partijen bij aan de financiering.

Voorstel indienen

U kunt uw voorstel indienen van 15 juli tot en met 15 november 2022 via het aanmeldformulier op de pagina Regio Deals - vierde trancheOp deze pagina vindt u ook meer informatie over waar uw voorstel aan moet voldoen en hoe het kabinet de verschillende onderdelen beoordeelt. Begin 2023 zal het kabinet besluiten welke voorstellen het Rijk met de regionale partners zal uitwerken tot Regio Deals.

In samenwerking met:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?