Aanbesteding exploitatie Nederlands paviljoen Expo 2025 Osaka start in oktober

Gepubliceerd op:
29 september 2023

Eind oktober start de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van het Nederlands paviljoen tijdens de wereldtentoonstelling Expo 2025 Osaka. Deze aanbesteding bieden bedrijven die actief zijn in de hospitality- en facilitybranche de kans om zich op het internationale toneel te presenteren.

De Nederlandse overheid zoekt bij de aanbestedingsprocedure naar een consortium van bedrijven. Het is de bedoeling dat dit consortium het Nederlands paviljoen kan organiseren en uitvoeren op het gebied van:

  • catering
  • hospitality
  • personeels-, operationeel- en evenementenmanagement
  • beveiliging
  • schoonmaak
  • uitbaten van de cadeaushop
  • audiovisuele communicatie

De overheid publiceert de tender exploitatie Nederlands paviljoen Expo 2025 Osaka (eind oktober op Tenderned onder voorbehoud). Voor meer informatie over de Nederlandse deelname, kijk op de Engelstalige site www.nlexpo2025.nl.

'Common Ground'

De Nederlandse deelname heeft als thema 'Common Ground: creating a new dawn together’. Het doel is om aan bezoekers Nederlandse innovatieve oplossingen te laten zien op het gebied van onder andere de energietransitie.

Nederland wil tijdens de Expo 2025 in het paviljoen een ontmoetingsplek bieden aan bedrijven, kennisinstellingen en (culturele) organisaties. Zo kunnen verschillende perspectieven en expertises worden samengebracht, en dat kan helpen bij het vinden van gezamenlijke oplossingen voor wereldwijde uitdagingen.

Naast de bezoekerservaring, biedt het paviljoen een evenementenruimte, cadeaushop en café. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau RAU, ingenieursbureau DGMR, experience designstudio Tellart en het Japanse bouwbedrijf Asanuma. 

Expo 2025 Osaka

Expo 2025 Osaka vindt plaats van 13 april tot 13 oktober 2025 in Japan. De organisatie verwacht ongeveer 28 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers, waarvan ongeveer 90% uit Japan. Meer dan 160 landen en organisaties nemen deel. Deze editie heeft als thema ‘Designing Future Society for Our Lives’. Het gaat over het vinden van oplossingen in een wereld, waar grote crises rond bijvoorbeeld klimaat en gezondheid de leefbaarheid beïnvloeden.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?