Aanbestedingen voor afvalwaterzuiveringsproject in Panama

Gepubliceerd op:
23 december 2021

Onze ambassade in Panama-Stad ziet kansen voor Nederlandse bedrijven in de watersector in Panama, met de bouw van afvalwaterzuiveringssystemen.

Met het 'Sanitation of the City and Bay Programme' wil Panama de hygiënische en milieuomstandigheden van de Baai van Panama herstellen. Het land wil dit doen door het afvalwater dat in de stedelijke rivieren en kustgebieden van de baai wordt gedumpt, te verzamelen en te zuiveren.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Het programma heeft kortgeleden 2 aanbestedingen uitgeschreven:

1. Ontwerp en bouw van een afvalwateropvangsysteem in de Matasnillo rivier, een van de meest vervuilde stedelijke rivieren van Panama
Financier: Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IADB)
Geschatte waarde: US$ 60 miljoen.
Deadline voor het indienen van een voorstel: 1 maart 2022.

2. Validatie van bouwplannen, exploitatie en beheer van het rioleringssysteem van Burunga, Arraiján Cabecera y Cerro Silvestre in de provincie West-Panama (PanamáOeste)
Financier: Latijns-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (CAF)
Geschatte waarde: US$ 80 miljoen.
Deadline voor het indienen van een voorstel: 14 januari 2022.

Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die de Panamese markt willen betreden. In de komende jaren zullen er meer soortgelijke mogelijkheden ontstaan.

Over het programma

'Panama's Sanitation of the City and Bay'-programma is een staatsprogramma. Het begon in 2001 en wordt gefinancierd door een aantal multilaterale ontwikkelingsbanken om afvalwaterzuiveringssystemen te bouwen in Panama-Stad, San Miguelito en de steden Arraijan en Chorrera in de naburige provincie Panama-West (Panama Oeste). Het gaat bij het programma om de bouw van sanitaire rioleringsbuizen, regenwaterleidingen, afvalwateropvangsystemen, afvalwaterafvoersystemen en afvalwaterzuiveringsinstallaties.

Meer weten?

Wilt u meer informatie?  Lees ook het uitgebreide Engelstalige kansenbericht hieronder.

Heeft u vragen?

Neem contact op met de ambassade in Panama-Stad

Bent u tevreden over deze pagina?