Meer informatie bekend over de aanpak piekbelasting

Gepubliceerd op:
12 juni 2023
Laatst gecontroleerd op:
4 augustus 2023

Vanaf 3 juli 2023 kunt u bij ons de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) aanvragen. Ook kunt u de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus) aanvragen. We helpen u graag met uw aanvraag. Hiervoor zijn bijvoorbeeld zaakbegeleiders en adviesvouchers beschikbaar.

Eerst stikstofneerslag berekenen

Wilt u weten of uw bedrijf valt onder de aanpak piekbelasting? En of u recht heeft op subsidie om te stoppen met uw melkvee-, pluimvee-, varkens- of vleeskalverhouderij? Bereken dan eerst de stikstofneerslag van uw locatie op een overbelast Natura 2000-gebied. Dit doet u met de AERIUS Check.

Na het invullen ziet u de stikstofneerslag van uw bedrijfslocatie. Ook ziet u meteen of uw bedrijf op of boven de drempelwaarde van de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) of de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus) uitkomt.

Lbv of Lbv-plus aanvragen

Wilt u stoppen met uw veehouderijlocatie? Hiervoor zijn 2 subsidies: de Lbv en de Lbv-plus. De Lbv-plus valt onder de aanpak piekbelasting. Beide subsidies kunt u vanaf vandaag aanvragen. U leest meer informatie op:

Extra hulp en advies voor uw bedrijf

Blijkt uit de AERIUS Check dat uw veehouderijlocatie zorgt voor piekbelasting? En denkt u na over het veranderen, verplaatsen of beëindigen van uw bedrijf? U kunt hier extra hulp bij krijgen van een zaakbegeleider. Die helpt u bij het maken van een beslissing en het proces daarna. Ook kunt u vanaf 10 juli 2023 een adviesvoucher aanvragen uit de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE).

Meer weten over deze extra mogelijkheden? U leest het op Als agrarisch ondernemer minder stikstof uitstoten.

Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen over de Lbv, de Lbv-plus of de aanpak piekbelasting? Wij helpen u graag. U kunt ons altijd bellen of met ons chatten.

Kamerbrief lezen?

De Kamerbrief Voortgang aanpak piekbelasting leest u op Rijksoverheid.nl.

In samenwerking met:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?