BAR Bedrijfslevenregeling is open! Maakt u er gebruik van?  

Gepubliceerd op:
2 november 2022

Sinds 1 november 2022 is de bedrijfslevenregeling van de BAR open voor aanvragen. Deze regeling ondersteunt bedrijven die aanpassingskosten maakten, of nog gaan maken, door Brexit. De regeling is een aantal keer uitgesteld, maar is nu goedgekeurd door de Europese Commissie. Wanneer komt u voor BAR in aanmerking?

De bedrijfslevenregeling van de BAR vergoedt kosten voor opleidingen, voorlichtingscampagnes, extern advies en ICT-aanpassingen. De regeling is opgesplitst in 2 delen: een deel voor gemaakte kosten en een deel voor nog te maken kosten. 

Verandering in douaneaangiften

U komt voor deze regeling in aanmerking als u na Brexit voor het eerst douaneaangifte deed, meer aangiftes deed of als uw omzet buiten de Europese Unie toenam. U kunt dus ook in aanmerking komen als u vóór Brexit al zaken deed met het Verenigd Koninkrijk. Wel gelden er dan aanvullende eisen voor uw subsidieaanvraag. Een overzicht van alle voorwaarden vindt u op onze website, voor zowel de gemaakte kosten als de nog te maken kosten.

Voldoet u aan de voorwaarden?

Wilt u weten of u subsidie kunt aanvragen? De Online Regelhulp geeft een indicatie of u in aanmerking komt en voor welk modules.

Meer weten:

Lees meer op Brexit Adjustment Reserve

Bent u tevreden over deze pagina?