TEK-enquête: brancheverenigingen belangrijke informatiebron voor ondernemers

Gepubliceerd op:
21 augustus 2023

In mei 2023 deden ruim 320 ondernemers mee aan een enquête over de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK).  Daaruit bleek onder meer dat brancheverenigingen een belangrijke informatiebron voor hen zijn. Met de input uit de enquête verbeteren wij onze dienstverlening.

Ook gaf een aantal deelnemers aan graag praktijkervaringen van andere ondernemers te willen lezen. Op dit moment werken we aan een ervaringsverhaal, waarbij we een ondernemer aan het woord laten over de TEK-aanvraag. Zodra dit klaar is, delen we dit op onze website.  Er zijn al ervaringsverhalen beschikbaar van ondernemers die met onze regelingen hun bedrijf verduurzaamden. Zoals bijvoorbeeld "Verduurzamen om energie, maar ook om kosten te besparen".

Heeft u de TEK al aangevraagd?

Bedragen de energiekosten van uw onderneming minimaal 7% van de totale omzet in 2022? Dan komt u mogelijk ook in aanmerking. Vraag dan snel aan. Ruim 6.300 ondernemers gingen u voor. De regeling is nog 6 weken aan te vragen, hij sluit op 2 oktober 2023 17:00 uur.  Lees meer en vraag ook de TEK aan op de website van de regeling.

Wat gebeurt er na uw aanvraag?

  • Beoordelen wij uw TEK-aanvraag positief? Dan ontvangt u binnen 5 werkdagen een voorschot van 35%.
  • Vanaf begin maart 2024 (zodra de modelprijzen gas en elektriciteit bekend zijn) stellen wij de definitieve subsidie vast. Dit gaat als volgt:
    • u krijgt van ons een bericht waarin wij vragen een vaststellingsverzoek in te sturen.
    • u stuurt een vaststellingsverzoek uiterlijk 31 mei 2024 naar RVO. Lees wat u hierbij meestuurt.
    • Wij berekenen de definitieve subsidie.

Het voorschot is 35%, waarom ook alweer?

De prijs van energie is slecht te voorspellen. Ook de komende tijd is de prijs onzeker. Het blijft daarom lastig inschatten op hoeveel TEK-subsidie u recht heeft. Met het voorschot van 35% houden we het risico van achteraf terugbetalen zo klein mogelijk.

Energierekening verlagen

Bent u op zoek naar andere manieren om uw energierekening te verlagen? Op Energie besparen nu en straks staan meer tips en informatie over verduurzamen. Voor persoonlijk advies over energie besparen en verduurzamen verwijzen wij graag naar het Energieloket.

Bent u tevreden over deze pagina?