CES 2023 succesvol voor Nederlandse start-ups

Gepubliceerd op:
13 februari 2023

Dit jaar was de Amerikaanse stad Las Vegas weer het toneel van de jaarlijkse Consumer Electronic Show (CES). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) was weer van de partij met een aantal belangrijke start-ups. Allen met hetzelfde doel: hun producten en diensten laten zien aan het internationale publiek en potentiële klanten.

Groepsfoto voor het NL Paviljoen op CES2023

Consumer Electronic Show (CES)

CES is 's werelds grootste techbeurs. Het is de plek waar grote techbedrijven en startende bedrijven de laatste ontwikkelingen delen met het publiek. Maar het biedt ook de kans om zaken te doen, investeerders te vinden en partnerschappen te sluiten.

CES begon in 1967 en groeide uit tot het belangrijkste evenement op de techkalender. De laatste editie trok 180.000 bedrijven uit 160 landen. CES is de plek waar investeerders, de media, bedrijven en influencers elkaar ontmoeten.

Door mee te gaan met een Nederlandse handelsmissie naar CES, krijgen start-ups in Nederland de kans om hun product of dienst te promoten bij een breed internationaal publiek. Tijdens CES 2023 lieten 70 bedrijven uit Nederland hun laatste innovatieve producten zien aan een breed publiek. Dat deden zij in het NL Paviljoen. Start-up envoy Constantijn van Oranje opende de 2 paviljoenen.

"Fascinerend en mooi om te zien hoe we als Nederland met onze aanpak en paviljoens zo veel teweeg kunnen brengen."

Tjerk Opmeer
Directeur Internationaal Ondernemen, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Succesvolle week

Het was een succesvolle week voor de uit Nederland meegereisde start-ups en scale-ups. Hydraloop, bekend van hun waterrecycling-systeem, tekende een MoU (Memory of Understanding) met Bowersox Investment Group. De investeerder is van plan om 140 nieuwbouwhuizen in de Amerikaanse staat Georgia te voorzien van het Hydraloop-systeem.

Ook het Nederlandse bedrijf Alphabeats had een geslaagde week. Het bedrijf ontwikkelt neurofeedback-systemen voor sporters en tekende een samenwerkingsovereenkomst met het bekende techbedrijf Garmin.

Directeur Internationaal Ondernemen, Tjerk Opmeer was ook op de CES, en deelt zijn indruk: "Fascinerend en mooi om te zien hoe we als Nederland met onze aanpak en paviljoens zo veel teweeg kunnen brengen. In eerste instantie voor de deelnemende start- en scale-ups, maar we staan als Nederland ook goed op de kaart. Zeker gezien de grote hoeveelheid aandacht die we in de (sociale) media krijgen. Wat me bijzonder opviel was de leuke en goede sfeer onderling tussen de bedrijven."

Meer informatie

Wilt u volgend jaar met uw start-up of scale-up ook deel uitmaken van de handelsmissie naar CES 2024? Of wilt u dit jaar mee naar een van de andere tech events? Vul ons formulier in (Engels) en wij laten u weten wanneer u zich kunt registeren.

Bent u een start-up of scale-up en wilt u internationaal ondernemen of uw markt uitbreiden? RVO helpt u graag met uw internationale avontuur. Neem contact met ons op: startupmissies@rvo.nl.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over internationaal ondernemen? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder met uw exportambities.

In samenwerking met:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?