Circulaire pioniers openen hun deuren

Gepubliceerd op:
4 november 2021

De Week van de Circulaire Economie is weer in aantocht. Van 7 tot en met 12 februari 2022 openen circulaire pioniers in heel het land hun deuren. Het Versnellingshuis Nederland circulair! organiseert deze week voor de 7e keer. Met als doel: professionals meenemen naar de circulaire economie.

In de Week van de Circulaire Economie krijgen door het hele land goede voorbeelden een podium. Voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen handvatten om zelf ook aan de slag te gaan.

Actieplan voor de toekomst

Dit jaar is het thema 'Actieplan voor de toekomst': laat u inspireren om mee te doen, want duurzaam verder is de enige optie. De gedachte hierbij is dat we in actie moeten komen om in 2050 volledig circulair te zijn. Maar hoe doen we dit? Hoe werken ondernemers, van startup tot midden- en kleinbedrijf (mkb), aan circulariteit? Wat betekent circulariteit voor uw sector? En hoe kunnen andere ondernemers van uw acties leren?

Samenwerken

Een voorbeeld is de samenwerking van startup Fabulous Fungi met 2 andere partijen voor circulaire textielverf in de kledingindustrie. Textielverf is een van de grootste vervuilers in de kledingindustrie. Een oplossing hiervoor wordt vaak gezocht in verf uit groenten, zoals bieten. Die zijn echter hard nodig als voeding voor mensen. Ilse Kremer van startup Fabulous Fungi biedt een alternatief: “Wij maken verf van schimmels die we produceren op reststromen en mooie felle kleuren geven.” Lees meer over dit circulaire praktijkvoorbeeld.

Uitnodiging voor ondernemers

Wilt u ook meedoen door een evenement te organiseren? Meld uw evenement aan op de website van de Week van de Circulaire Economie. Het thema 'Actieplan voor de toekomst' kan extra inspiratie bieden bij het organiseren van een evenement.

Heeft u goede ideeën? Laat u horen bij het projectteam. Dit kan door een mail te sturen naar info@deweekvandecirculaireeconomie.nl. In aanloop naar de Week komen er steeds meer evenementen en interessante nieuwsberichten op de website. Houd deze website dus in de gaten en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Meer weten?

Versnellingshuis Nederland Circulair!

Bent u tevreden over deze pagina?