Deadline vaststelling TVL Q2 2021 naar 8 maart

Gepubliceerd op:
17 december 2021

Ondernemers die TVL Q2 2021 hebben aangevraagd, moeten uiterlijk 8 maart 2022 hun vaststellingsverzoek indienen. Dit was eigenlijk 11 januari 2022. Met het vaststellingsverzoek geven zij de werkelijke omzet over de periode april tot en met juni 2021 door.

Uiterlijk 8 maart

Het doorgeven van de werkelijke omzet moet nu dus uiterlijk 8 maart 2022, 23:59 uur (was: 11 januari 2022, 23:59 uur) gebeuren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie. Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen, zeker als ondernemers een accountantsproduct nodig hebben. 

Heeft een ondernemer nog geen verzoek gekregen? Geen paniek. We versturen de verzoeken verspreid over een paar weken.

Aanvragen vanaf € 125.000

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Zij kunnen het accountantsproduct vinden op de website van de NBA.

Hoogte definitieve subsidie

Ondernemers krijgen zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan behouden zij het voorschot van 80% dat zij kregen na hun aanvraag. Daarnaast krijgen zij de laatste 20%. Is het werkelijke omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Is uw omzetverlies lager gebleken dan vooraf ingeschat, dan krijgen ondernemers minder dan 20% uitgekeerd of moeten zij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Meer informatie

Als terugbetalen lastig is, is het mogelijk een renteloze betalingsregeling aan te vragen die bij de ondernemer past. Meer informatie over de vaststelling en terugbetalen staat op de pagina Na uw aanvraag TVL Q2 2021.

Bent u tevreden over deze pagina?