Deadline vaststelling TVL Q4 nadert

Gepubliceerd op:
13 augustus 2021

Na afloop van een subsidieperiode vragen we ondernemers naar hun werkelijke omzet. Dit noemen we de vaststelling. De deadline voor de vaststelling van TVL Q4 2020 is 1 september. 

Ondernemers kregen een e-mail met de vraag hun werkelijke omzet door te geven. Dit moet vóór 1 september 2021 gebeuren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie.

Hoogte van de definitieve subsidie

Na ontvangst van de omzetcijfers krijgen ondernemers zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan ontvangt de ondernemer de laatste 20% van het eerder voorlopig aangegeven bedrag. Is het omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Bij een lager omzetverlies krijgt de ondernemer minder dan 20% of moet hij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Meer informatie

Als terugbetalen lastig is, bieden we een renteloze betalingsregeling die bij de ondernemer past. Meer informatie over de vaststelling en terugbetalen staat op de pagina Na uw aanvraag TVL Q4 2020.

Bent u tevreden over deze pagina?