Een betalingsregeling die past

Gepubliceerd op:
19 augustus 2021

Het verwachte omzetverlies toch te hoog ingeschat? Het kan een van de redenen zijn waarom ondernemers (een deel van) de TVL moeten terugbetalen. In deze tijd kan dat een extra zorg zijn. We vinden het dan ook belangrijk om hier soepel mee om te gaan.

We hebben ruime terugbetalingsmogelijkheden. Ook maatwerk in de vorm van een persoonlijke betalingsregeling is een optie. We rekenen geen rente over het bedrag dat een ondernemer moet terugbetalen. Dat geldt ook bij een betalingsregeling.

Mogelijkheden terugbetalen

Kan een ondernemer het te veel betaalde voorschot niet in één keer terugbetalen? Dan vraagt hij een betalingsregeling aan die bij hem past:

  • betaling in 6 maandelijkse termijnen betaling;
  • in 12 maandelijkse termijnen;
  • een persoonlijke betalingsregeling. Wij nemen hiervoor contact op met de aanvrager.

Moet iemand voor meer TVL-periodes terugbetalen? Dan volgen de terugbetalingen (en betalingsregelingen) na elkaar. We kunnen verschillende periodes namelijk niet met elkaar verrekenen. 

Betalingsregeling aanvragen

Een betalingsregeling is online makkelijk aan te vragen. eHerkenning (eH3) of hoger of DigiD is nodig om in te loggen. We raden iedereen wel aan een terugbetaling waar mogelijk in 1x te doen.

Bent u tevreden over deze pagina?