Een verzoek om aanvullende informatie: hoe werkt het?

Gepubliceerd op:
29 december 2021

Ondernemers kunnen TVL Q4 2021 aanvragen. Soms vragen we de ondernemer daarbij om aanvullende informatie. Wat is dan de bedoeling?

Extra informatie over de aanvraag

Een vraag om aanvullende informatie kan over veel dingen gaan. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of er een bedrijfspand is: we vragen dan om foto’s of ander bewijsmateriaal. Of de omzetgegevens komen niet overeen met die van de Belastingdienst. Dan vragen we extra bewijs.

Soms is het accountantsproduct niet goed aangeleverd. In dat geval vragen we de ondernemer dit nog een keer op de juiste manier te doen. Het zijn maar een paar voorbeelden van aanvullende informatie waar we om kunnen vragen.

Taak twee weken open

Een vraag om aanvullende informatie blijft twee weken open staan. In die tijd kan de beoordelaar niet verder met de aanvraag: deze staat op pauze. Als de ondernemer na twee weken niet reageert, gaat de taak dicht. We moeten dan zonder de gevraagde informatie een beslissing nemen. Dit kan betekenen dat we de aanvraag moeten afwijzen.

Maar: TVL is nog steeds een crisisregeling, waarmee we zoveel mogelijk ondernemers zo snel en zorgvuldig mogelijk willen helpen. We zetten daarom soms het verzoek om aanvullende informatie nog twee weken open. De ondernemer krijg hier per e-mail bericht van. Na een week sturen we een herinnering. Alleen bij de vraag om het accountantsproduct zetten we na deze vier weken de taak nog twee weken open.

Reageert de aanvrager nog steeds niet? Dan moeten we de aanvraag afkeuren. Het is dus belangrijk om aanvullende informatie op tijd aan te leveren.

Bent u tevreden over deze pagina?