Energiebesparende oplossingen vinden met het Enterprise Europe Network

Gepubliceerd op:
29 juni 2023

Bent u als bedrijf, stad of gemeente op zoek is naar innovatieve oplossingen om het energieverbruik te verlagen en kosten te besparen? Zoek niet verder! De sectorgroep van het Enterprise Europe Network Renawable Energy stelde een uitgebreide catalogus samen met Europese marktoplossingen op het gebied van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en energiebesparing.

In deze tijd van stijgende energieprijzen staat het mkb in heel Europa onder enorme druk om hun energieverbruik te verminderen en over te stappen naar klimaatneutrale hernieuwbare energiebronnen. Maar niet alleen het mkb heeft behoefte aan verandering; ook energie-intensieve industrieën, steden en gemeenten moeten strategieën ontwikkelen om hun energiesystemen te transformeren.

Oplossingen binnen handbereik

Gelukkig zijn de oplossingen er al en ze zijn binnen handbereik. Dankzij het enorme innovatiepotentieel en de responsiviteit van het Europese mkb verzamelden de leden van de EEN Energy Task Force en andere energie-experts van het Enterprise Europe Network technische en servicegerichte oplossingen die perfect aansluiten bij de dringende behoeften van verschillende sectoren.

70 slimme oplossingen

In onze catalogus vindt u maar liefst 70 slimme oplossingen die je direct kunt benutten. Deel de catalogus met andere bedrijven, openbare instellingen en belanghebbenden om hen te helpen bij het realiseren van energiebesparende maatregelen en het implementeren van hernieuwbare energieën.

EU-financieringsmogelijkheden

Naast de oplossingen bieden we ook informatie over EU-financieringsmogelijkheden die u kunnen ondersteunen bij de uitvoering van energie-efficiënte en energiebesparende maatregelen, evenals de implementatie van hernieuwbare energiebronnen. Onze experts in de catalogus staan klaar om u te adviseren en te begeleiden in dit proces.

Enterprise Europe Network

Het Enterprise Europe Network is onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en werkt nauw samen met regionale ontwikkelingsmaatschappijen en diverse partijen in het noorden van het land. Aarzel niet om contact op te nemen met de personen die vermeld staan in de profielen van de catalogus, of neem contact op met je Enterprise Europe Network-adviseur in Nederland.

Bent u tevreden over deze pagina?