Erkenning voor 2 producentenorganisaties

Gepubliceerd op:
17 januari 2022
Laatst gecontroleerd op:
26 januari 2022

In januari 2022 kregen 2 producentenorganisaties (PO’s) in de sector groenten en fruit een erkenning. Dit is een voorwaarde om de subsidie Gemeenschappelijke marktordening (GMO) Groenten en fruit aan te vragen. Zo kunnen de PO’s hun groenten- en fruitproductie verduurzamen of verbeteren.

Nieuwe erkende PO’s

De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland U.A. en Coöperatie Harvest House U.A. hebben een erkenning gekregen.

De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland U.A.

Deze PO staat in Venlo en heeft 155 leden uit Nederland en Duitsland. De organisatie heeft een erkenning voor alle producten die onder de sector groenten en fruit vallen.

Coöperatie Harvest House U.A.

Deze PO komt uit Maasdijk. De organisatie heeft 66 leden uit Nederland, Frankrijk en Portugal. Coöperatie Harvest House heeft een erkenning voor de teelt van tomaten, komkommers, aubergines, paprika’s en courgettes.

Waarom erkenning?

Wilt u als PO de groenten- en fruitproductie van uw leden verduurzamen? Hiervoor maakt u een operationeel programma. Met een erkenning kunt u de subsidie GMO Groenten en fruit aanvragen om dit programma uit te voeren. Dit kunt u elk jaar doen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de GMO Groenten en fruit? Kijk dan op GMO Groenten en fruit. Of wilt u erkenning aanvragen? Ga dan naar Erkenning aanvragen als producentenorganisatie.

Bent u tevreden over deze pagina?