Erkenning voor 3 producentenorganisaties

Gepubliceerd op:
7 februari 2023

In januari 2023 kregen 3 producentenorganisaties (PO’s) in de sector groenten en fruit een erkenning. Erkende PO’s zijn een belangrijke schakel in de groenten- en fruitsector. Daarnaast is een erkenning een voorwaarde om subsidie aan te vragen uit de Sectorale Interventie Groenten en Fruit (SIG&F). Hiermee verduurzamen en verbeteren de PO’s hun groente- en fruitproductie.

Nieuwe erkende PO’s

Er zijn 3 nieuwe PO’s met een erkenning. Dat betekent dat er nu 12 erkende PO’s zijn in Nederland. Dit zijn de PO’s die nu een erkenning hebben gekregen:

Coöperatie Tolpoort Vegetables U.A.

Deze coöperatie werkt vanuit Hoogkarspel en heeft 17 leden. De aangesloten telers hebben productielocaties in Nederland en Spanje. Ze leveren het hele jaar door vollegrondsgroenten. De organisatie heeft een erkenning voor de producten broccoli, bloemkool en witlof.

Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en omstreken B.A.

Deze PO uit Zaltbommel heeft bijna 100 aangesloten leden. Zij verzorgt sinds 1917 de afzet van zachtfruit, hardfruit en groenten binnen Nederland en daarbuiten. De coöperatie heeft een erkenning voor alle producten die onder de sector groenten en fruit vallen.

Coöperatie Koninklijke Fruitmasters U.A.

Fruitmasters is een PO waarbij bijna 400 fruittelers zijn aangesloten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Geldermalsen. Met de aangesloten fruittelers levert deze PO aan (inter)nationale retailers en andere afzetkanalen. Coöperatie Koninklijke Fruitmasters U.A. heeft een erkenning voor zachtfruit en hardfruit.

Waarom erkenning?

Met een erkenning kunt u als PO de subsidie uit de SIG&F aanvragen. Dit kunt u elk jaar doen. Een andere voorwaarde is dat u een operationeel programma maakt. In dit programma staat hoe uw PO de groenten- en fruitproductie van uw leden gaat verduurzamen.

Meer weten?

Op Sectorale Interventie Groenten en Fruit (SIG&F) leest u meer over de subsidie. Hier vindt u ook een overzicht met alle erkende PO's. Wilt u erkenning aanvragen? Ga dan naar Erkenning aanvragen als producentenorganisatie.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?