Ferr-Tech wint 18e KVK Innovatie Top 100

Gepubliceerd op:
30 november 2023
Laatst gecontroleerd op:
1 december 2023

Ferr-Tech uit Meppel heeft de eerste plaats veroverd in de 18e KVK Innovatie Top 100. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in ferraat(VI)-toepassingen voor industriële (afval)waterzuivering. Ferr-Tech mag zich een jaar lang het meest innovatieve bedrijf binnen het Nederlandse mkb noemen. 

Ferraat is een oxidant dat krachtiger is dan chloordioxide, waterstofperoxide en ozon. Als enige ter wereld ontwikkelde Ferr-Tech een gepatenteerd productieproces om ferraat op een stabiele en houdbare vorm te produceren. Dankzij de innovatie FerSol ontstaan nieuwe mogelijkheden voor groene en efficiënte waterzuivering. Dit maakt hergebruik van water mogelijk. De innovatie is toepasbaar in diverse sectoren.

Grote bijdrage aan duurzaamheid

De jury heeft Ferr-Tech uitverkozen tot winnaar, omdat het bedrijf een grote bijdrage levert aan duurzaamheid en een zeer innovatief product ontwikkelde. De juryleden zijn onder de indruk van de implementatiekracht van het bedrijf en van de snelle omzetgroei, met een divers en klein team.

Ondersteuning vanuit RVO

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft dit bedrijf op verschillende momenten geholpen, bijvoorbeeld met advies over financiering en intellectueel eigendom. Ook boden we ondersteuning bij hun internationale ambities met marktinformatie, een zakenpartnerscan en hulp bij deelname aan de Consumer Electronics Show (CES) 2022 in Las Vegas.

Bijdrage Octrooicentrum Nederland

Octrooicentrum Nederland, onderdeel van RVO, beoordeelde de ingezonden cases op octrooionderzoeken en gaf op basis hiervan input aan de jury. Deze winnaar ontvangt een IP Impact consult, waarin Octrooicentrum ingaat op de behoefte van de ondernemer op hun IE-strategie. De top 10 kandidaten krijgen bovendien de mogelijkheid om hun persoonlijke Intellectueel Eigendom-situatie te bespreken met een octrooiadviseur.

Meer weten?

In samenwerking met:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?