Geef uw mening over het concept-Nationaal plan energiesysteem

Gepubliceerd op:
19 juli 2023

Hoe ziet het energiesysteem van onze toekomst eruit? In het concept-Nationaal plan energiesysteem (NPE) beschrijft het kabinet wat er nodig is voor een klimaatneutraal energiesysteem in 2050, en hoe we daar komen. Burgers en ondernemers kunnen hun mening geven over het conceptplan in ons digitaal loket.

Een duurzaam energiesysteem

Het concept-NPE onderzoekt waar we kunnen bouwen, besparen, verdelen en versnellen voor een duurzaam en rechtvaardig energiesysteem. Nu en in de toekomst, voor burgers en ondernemers. Met het NPE ontstaat er ruimte voor investeringen van burgers en bedrijven om verder te verduurzamen. En zo de economische kansen van de energietransitie te benutten.

Op maandag 3 juli 2023 presenteerde minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie het conceptplan in een persconferentie.

Reageer op het concept-NPE

Met uw input maakt het ministerie Economische Zaken en Klimaat (EZK) het concept-NPE definitief. Reageer voor 17 september 2023 op het concept-NPE via de vragen in ons digitale loket. U kunt zelf kiezen op welke vragen u antwoord geeft en welke vragen u overslaat. Zo denkt u mee over het definitieve Nationaal plan energiesysteem. Dit definitieve NPE scherpt de hoofdkeuzes, ontwikkelpaden, sectortransities, noodzakelijke voorwaarden en bestuurlijke waarborgen aan.

Energiedialogen

U kunt ook in gesprek gaan over het NPE met EZK tijdens Energiedialogen. De planning van de Energiedialogen is:

  • dinsdag 5 september: Utrecht
  • donderdag 7 september: Den Bosch
  • dinsdag 12 september: Vrouwenpolder
  • maandag 18 september: Amsterdam
  • woensdag 20 september: Groningen
  • woensdag 27 september: Zwolle

Tijdens deze Energiedialogen delen we kennis en halen we informatie op. U stelt na de plenaire start uw eigen programma samen. In iedere sessie staat één onderwerp, dilemma of uitdaging centraal.

Deze Energiedialogen zijn vooral gericht op (professionele) stakeholders die zich bezighouden met het energiesysteem. U kunt in augustus aanmelden voor een van de Energiedialogen in de regio. Houd daarvoor onze website in de gaten.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?