Geef uw werkelijke omzet TVL Q2 door

Gepubliceerd op:
6 januari 2022

Nog niet alle ondernemers die TVL Q2 aanvroegen in 2021, hebben een vaststellingsverzoek gekregen. Geldt dit ook voor u? Dan ontvangt u deze week het verzoek om de werkelijke omzet door te geven.

Als u TVL Q2 2021 heeft aangevraagd, moet u uiterlijk op 8 maart 2022 (23:59 uur) uw vaststellingsverzoek indienen. Met dit verzoek geeft u uw werkelijke omzet over de periode april tot en met juni 2021 door.

Formulier al ingevuld

Het doorgeven van de werkelijke omzet hoeft niet lang te duren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld met gegevens van de Belastingdienst. U hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet u de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of aanpassen, of vragen we om aanvullende informatie. Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen, zeker als u een accountantsproduct nodig heeft.

Aanvragen vanaf € 125.000

Bent u een ondernemer met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer? Dan moet u het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Het accountantsproduct staat op de website van de NBA.

Hoogte definitieve subsidie

U krijgt als ondernemer zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar u recht op heeft. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan behoudt u het voorschot van 80% dat u kreeg na uw aanvraag. Daarnaast krijgt u de laatste 20%. Is het werkelijke omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Is het omzetverlies lager dan vooraf ingeschat, dan krijgt u minder dan 20% uitgekeerd of moet u (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Nog geen verzoek?

Heeft u nog geen vaststellingsverzoek gekregen? Dat kan meerdere oorzaken hebben:

  • U zit nog in de bezwaartermijn nadat het voorschot is betaald. Tot 6 weken na de verlening (het voorschot) kunt u bezwaar indienen. Pas na die termijn komt het vaststellingsverzoek. Eerder mag wettelijk gezien niet.
  • U bent tussen de verlening (het voorschot) en vaststelling (de definitieve subsidie) van rechtsvorm veranderd óf uitgeschreven bij de KVK. Omdat u dan niet meer met het oude KVK-nummer kunt inloggen, is vaststellen nog niet mogelijk.
  • U bent in bezwaar gegaan tegen een besluit en dat is nog niet afgehandeld.
  • U heeft nog geen voorschot voor het 2e kwartaal ontvangen, dus kan er ook nog niets worden vastgesteld.

Als u tot deze groep behoort, bent u bij ons in beeld en nemen wij contact met u op. We zorgen dat we de vaststelling op een later moment zorgvuldig afhandelen.

Meer informatie

Is terugbetalen lastig? Het is mogelijk om een renteloze betalingsregeling aan te vragen die past bij uw situatie. Meer weten over de vaststelling en terugbetalen? Bekijk dan de informatie op Na uw aanvraag TVL Q2 2021.

Vragen over TVL?

Bent u tevreden over deze pagina?