Geen accountantsprotocol? Toch ATE aanvragen!

Gepubliceerd op:
22 april 2022

Organisatoren van evenementen kunnen tot 31 mei 2022, 17 uur Aanvullende Tegemoetkoming Evenementen 2021 (ATE) aanvragen. Inmiddels komen er al aardig wat aanvragen binnen. Maar aanvragen van boven de €125.000 blijven achter. Wij hebben een vermoeden waardoor dat komt.

Geen accountantsprotocol? Toch een aanvraag!

Voor een aanvraag vanaf €125.000 is namelijk een accountantsprotocol nodig. De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft het accountantsprotocol en het modelprotocol goedgekeurd met nummer Copro 22011.A1. U vindt ze op de pagina Aanvraagproces ATE.

Het kan zijn dat het u, bijvoorbeeld door drukte bij accountants, niet lukt om tijdig dit te regelen. Misschien denkt u dat u dan niet kunt aanvragen. Dat is gelukkig niet zo. We willen u vragen in zo’n geval een eigen verklaring toe te voegen, in plaats van het accountantsprotocol. Daarin kunt u aangeven waarom het protocol op zich laat wachten.

Accountantsprotocol nasturen

Een accountantsprotocol blijft wel nodig. Zonder kunnen we aanvragen vanaf €125.000 namelijk niet in behandeling nemen. Het is dus belangrijk dat u het protocol, zodra het binnen is, alsnog opstuurt. Tot die tijd staat de aanvraag bij ons ‘on hold’.

Wees op tijd

Aanvragen die na 31 mei 2022, 17 uur binnenkomen, kunnen we niet meer aannemen. Wees dus op tijd, ook als het accountantsprotocol er nog niet is!

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?