Het accountantsproduct voor TVL-aanvragen vanaf € 125.000

Gepubliceerd op:
27 augustus 2021

Update 16 september: alle accountantsproducten voor TVL Q1 tot en met TVL Q3 zijn inmiddels beschikbaar op de website van de NBA.

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer, moeten vanaf Q1 een accountantsproduct meesturen. Of ze het direct moeten meesturen of dat het ook later kan, verschilt per TVL-periode. Voor een TVL-Q3 aanvraag moet het accountantsproduct bijvoorbeeld direct worden meegestuurd. Dit accountantsproduct is goedgekeurd en beschikbaar.

We hebben een overzicht gemaakt van wanneer ondernemers het accountantsproduct moeten meesturen. 

Periode Voor wie Wanneer Mogelijkheid tot nasturen Bijzonderheden
Q3 Mkb en grote ondernemingen  Bij de aanvraag en de vaststelling Nee, u moet het direct meesturen U vindt het accountantsproduct voor aanvraag op de website van de NBA. Het accountantsproduct voor vaststelling volgt binnenkort.
Q2 Mkb en grote ondernemingen  Bij de aanvraag  Ja, u ontvangt per mail een verzoek tot het leveren van aanvullende informatie 

U vindt deze taak op mijn.rvo.nl/tvl bij uw aanvraag. U heeft 2 keer 2 weken de tijd. U kunt vragen om maximaal 2 weken uitstel.

U vindt het accountantsproduct op de website van de NBA.

  Mkb en grote ondernemingen  Bij de vaststelling Nee, u moet het direct meesturen U vindt het accountantsproduct binnenkort op de website van de NBA
Q1 Grote ondernemingen  Bij de aanvraag Ja, u ontvangt per mail een verzoek tot het leveren van aanvullende informatie

U vindt deze taak op mijn.rvo.nl/tvl bij uw aanvraag. U heeft 6 weken de tijd. U kunt vragen om verlenging.

U vindt het accountantsproduct op de website van de NBA.

  Mkb en grote ondernemingen  Bij de vaststelling Nee, u moet het direct meesturen  U vindt het accountantsproduct binnenkort op de website van de NBA

Accountantsproduct nasturen voor TVL Q2

Ondernemers die TVL Q2 hebben aangevraagd, konden dit doen zonder het accountantsproduct mee te sturen. Zij ontvangen per mail een verzoek van ons tot het leveren van aanvullende informatie. Ze vinden deze taak op mijn.rvo.nl/tvl bij hun aanvraag. Ze hebben hier 2 keer 2 weken de tijd voor en uitstel van maximaal twee weken is mogelijk. Het accountantsproduct staat op de website van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Vaststelling indienen voor TVL Q1

Voor de vaststelling van TVL Q1 is het accountantsproduct helaas nog niet beschikbaar. Ondernemers ontvangen per mail bericht van ons als het accountantsproduct er is. Op dat moment kunnen ze de vaststelling indienen. Ondernemers hebben tot 1 oktober 2021 om de vaststelling voor TVL Q1 in te dienen.

Meer lezen

Bent u tevreden over deze pagina?