IE on tour: Bescherm op tijd uw idee

Gepubliceerd op:
27 september 2021

In de nieuwe videoserie ‘IE on tour’ van Octrooicentrum Nederland vertellen 3 innovatieve ondernemers over het belang van op tijd nadenken over de bescherming van innovatieve ideeën. Zoals Menke Steenbergen van Ipos Technology: "Neem intellectueel eigendom zo snel mogelijk mee in je business-strategie. Het helpt je om focus aan te brengen en investeerders vinden het prettig als jouw idee goed beschermd is."

Reporter Remy Gieling van online magazine MT/Sprout ging voor IE on tour behalve bij Ipos Technology ook langs bij 2 andere ondernemers met innovatieve ideeën. Hij vroeg naar hun ervaringen met bescherming van hun intellectueel eigendom (IE): 

  • Menke Steenbergen zag een concurrent op de markt komen met haar idee: een bewegingssensor die blessures bij paarden voorkomt.
  • Freek van Welsenis van Hable had geen tijd en geld om een octrooi aan te vragen voor zijn braille-toetsenbord voor mobiele telefoons
  • Titus Bekkering van TuttiFoodi maakt gedroogd fruitpoeder voor smoothies maar verslikte zich bijna in z’n internationale ambities

Bekijk de video's op rvo.nl/beschermjeidee 

De verhalen van de ondernemers zijn heel verschillend maar laten allemaal zien dat u op tijd moet nadenken over de bescherming van uw innovatieve idee – hoe druk het ook is en hoe beperkt uw budget ook is. Want u wil natuurlijk wel voorkomen dat uw concurrent met uw idee de markt verovert.

  • Vragen over het beschermen van uw idee? Neem contact op met Octrooicentrum Nederland. Mail naar octrooicentrum@rvo.nl of bel 088 042 6660.
Bent u tevreden over deze pagina?