Informatie over subsidie Saneren van vissersvaartuigen

Gepubliceerd op:
25 juli 2022

De Europese Commissie heeft de subsidie Saneren van vissersvaartuigen (SVV) goedgekeurd. De informatie hierover is op 22 juli gepubliceerd. Bereid u hiermee alvast voor op uw aanvraag. Met deze subsidie zetten we ook een eerste stap richting het nieuwe contingentenstelsel in 2025.

Vraagt u de subsidie SVV aan, dan vervallen de contingenten van het vaartuig waarvoor u subsidie aanvraagt. Ook vervallen de contingenten die u in reserve op uw naam heeft geregistreerd. Het gaat om uw registratie bij ons op 22 juli 2022, om 00:00 uur. Voor deze subsidie mag u op dat moment geen wijzigingen meer doen voor uw contingenten.

Een nieuw stelsel, een nieuwe verdeling

Vanaf 2025 verandert het contingentenstelsel. Het nieuwe systeem van verdeling van vangstmogelijkheden wordt transparanter en voor nieuwe vissers toegankelijker. Vissers die zich inzetten voor verduurzaming van de sector worden beloond met extra vangstmogelijkheden. Meer informatie leest u op Contingenten.

Waarvoor is de subsidie SVV?

Brexit heeft gevolgen gehad voor de Nederlandse vissers. Zo wordt het visquotum tot en met juni 2026 verlaagd voor bepaalde vissoorten. Er is een budget voor vissers die om die reden stoppen met visserijactiviteiten op hun kotter en deze laten slopen. U kunt de subsidie aanvragen vanaf 1 september tot en met 30 november 2022.

Voor deze subsidie geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. U kunt zich alvast voorbereiden door de voorwaarden op Saneren van vissersvaartuigen (SVV) te lezen. Of in gesprek te gaan met uw financieel adviseur of deze subsidie interessant is voor u.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?