Internationale waterstofkansen uitgelicht op Platform Waterstof Internationaal

Gepubliceerd op:
16 november 2023

Bent u internationaal actief op het gebied van waterstof? Het Platform Waterstof Internationaal (PWI) biedt u inzicht in de laatste ontwikkelingen, onderzoeken en kansen op buitenlandse markten op het gebied van waterstof. Sinds kort heeft het PWI een eigen plek op de website van Nationaal Waterstof Programma.

De internationale ontwikkelingen op het gebied van waterstof gaan snel. Om de Nederlandse economie op een duurzame manier vooruit te helpen moet Nederland sterk inzetten op internationale handelsbevordering rondom waterstof. Het PWI bevordert dit doel, onder andere door het verschaffen van informatie over internationale waterstofontwikkelingen. Die informatie is sinds kort te vinden op de website van Nationaal Waterstof Programma (NWP).

Platform Waterstof Internationaal

Het PWI is een platform waarin publiek en privaat contact kunnen leggen en samenwerken. De stuurgroep van het PWI bestaat uit het ministerie van Buitenlandse Zaken, ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), FME, Topsector Energie (TKI Nieuw Gas), NWBA, New Energy Coalition en IRO. Het PWI wordt gecoördineerd door RVO en valt onder het ICEP-programma dat zich richt op het internationaal positioneren van de Nederlandse waterstofsector.  

21 kansrijke waterstoflanden

Op de PWI-pagina vindt u een uitgebreid overzicht van 21 kansrijke waterstoflanden. De ambities op het gebied van waterstof, internationale samenwerkingen en kansen voor Nederlandse ondernemers zijn per land uitgelicht. Ook kunt u op de PWI-pagina terecht voor nieuws en evenementen in de internationale waterstofsector. 

Jeroen van Gils, RVO-adviseur voor waterstof bij ICEP: “Het is fantastisch dat het PWI nu een eigen plek heeft op de website van Nationaal Waterstof Programma. Zo stellen we steeds meer publieke en private partijen op de hoogte van de internationale ontwikkelingen rondom waterstof. Inmiddels zijn er meer dan 100 organisaties, met name bedrijven, aangesloten bij het PWI. Samen helpen we de Nederlandse economie op een duurzame manier vooruit."

Nienke Kikkert, communicatieadviseur bij het NWP: “Ik ben blij dat we PWI een plek kunnen geven op ons platform. Zo bieden we de waterstofcommunity een compleet overzicht van wat Nederland doet met waterstof op nationaal én internationaal vlak. Een waardevolle toevoeging!”

Meer weten? 

Wilt u op de hoogte blijven van de internationale ontwikkelingen op het gebied van waterstof? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van het PWI of volg het PWI op LinkedIn.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?