Koninklijk bezoek voor Innovatiekrediet-klant Ebusco

Gepubliceerd op:
29 oktober 2021

Fabrikant van elektrische bussen Ebusco opende op 28 oktober de deuren van de nieuwe fabriekshal. Koning Willem-Alexander verrichtte de officiële opening door de nieuwste Ebusco 3.0-bus aan de lader te leggen. Met de nieuwe fabriekshal verwacht het bedrijf 500 uitstootvrije bussen per jaar te produceren in 2022.

Voor de ontwikkeling van zowel de Ebusco 2.0 als de Ebusco 3.0 ontving het bedrijf ondersteuning in de vorm van het Innovatiekrediet.

Innovatiekrediet aan de basis voor succes

CEO van Ebusco Peter Bijvelds: "Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stond aan de basis voor het succes van Ebusco en de lichtgewicht propositie van de Ebusco 3.0. Toen anderen nog niet geloofden in onze missie om duurzaam, uitstootvrij transport mogelijk te maken, toonde de RVO visie door het Innovatiekrediet te faciliteren. Door het betrouwbare fundament dat RVO bood, staan wij als Ebusco nu waar we staan. Deze snelheid hadden wij zonder die steun niet kunnen bereiken."

Ebusco ziet de nieuwe fabriekshal als de blauwdruk voor een internationale uitrol van productiecapaciteit. Op 22 oktober vond al een andere bijzondere mijlpaal plaats toen het bedrijf met een succesvolle beursgang € 300 miljoen ophaalde. Met dit kapitaal wil Ebusco nog sneller uitbreiden.

Duurzaam en betaalbaar transport

Ebusco ontwikkelt, produceert en distribueert al sinds 2012 uitstootvrije elektrische bussen en oplaadsystemen. De ambitie is om zo bij te dragen aan de overgang naar duurzame en betaalbare transport-ecosystemen. De volledige productie van het nieuwste revolutionaire busmodel Ebusco 3.0 vindt in Nederland plaats. In de nieuwe fabriekshal maakt het bedrijf het casco (geraamte) van de bussen van koolstofvezelcomposiet, een lichtgewichtmateriaal uit de luchtvaarttechnologie. De Ebusco 3.0 onderscheidt zich daardoor met het lichtere gewicht, het grotere kilometerbereik én de langere levensduur.

Toekomstplannen

Ebusco houdt zich op dit moment vooral bezig met het verkopen van bussen, maar levert óók de laadinfrastructuur voor de voertuigen en opslagcapaciteit voor stroom. Overdag wordt een grote batterij opgeladen om het stroomnet te ontzien als de bussen 's nachts opladen. Dit accupakket kan in de toekomst ook ingezet worden bij binnenvaartschepen. Naast de opslagcapaciteit heeft Ebusco plannen om de laadsystemen op de markt te brengen.

Ook bezig met innoveren?

Zoekt u net als Ebusco ondersteuning voor de technische ontwikkeling van een veelbelovende innovatie? Lees dan meer over het Innovatiekrediet en de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Innovatiekrediet stimuleert uitdagende innovaties met een uitstekend perspectief. De hieraan verbonden financiële risico's zijn bovengemiddeld groot. Als de ondernemer de te ontwikkelen techniek succesvol weet te realiseren, dan biedt het grote onderscheidende vermogen vaak een uitstekend financieel rendement. Lees ook de tips voor aanvragers van het Innovatiekrediet.

Bent u tevreden over deze pagina?