Laatste kans voor vergoeding circulaire bouwwerkinstallaties

Gepubliceerd op:
7 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
15 september 2022

Staat uw circulaire bouwwerkinstallatie al in de Nationale Mileudatabase (NMD)? Tot 30 november kunnen fabrikanten en leveranciers een vergoeding aanvragen. Met deze vergoeding kunnen zij bouwinstallaties laten opnemen in de NMD.

Waarom uw product opnemen in database?

Een goed gevulde database is belangrijk om in 2050 te werken in een circulaire economie. Op dit moment is de installatiebranche nog niet goed vertegenwoordigd in de NMD. Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie helpt de installatiebranche het aantal producten van gebouwinstallaties in de database te vergroten. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de NMD zijn partners in het Transitieteam Circulaire Bouweconomie.

Vergoeding aanvragen

Fabrikanten en leveranciers krijgen een vergoeding van € 2.500. Met deze vergoeding kunnen zij een deel van de kosten voor de ontwikkeling van een Levenscyclusanalyse (LCA) betalen. De milieu-informatie die uit een LCA komt, is nodig om producten op te nemen in de NMD.

De laatste ronde voor vergoeding aanvragen, startte op 1 september 2022. En loopt tot 30 november 2022. Meer lezen en de vergoeding aanvragen? Ga naar: www.milieudatabase.nl.

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?