Minder omzet door zwangerschapsverlof in referentieperiodes TVL Q4?

Gepubliceerd op:
31 januari 2022

TVL Q4 2021 heeft als referentieperiodes het vierde kwartaal van 2019 (Q4 2019) en het eerste kwartaal van 2020 (Q1 2020). Met deze kwartalen vergelijken we de omzet in Q4 2021. Ondernemers met minstens 3 weken zwangerschapsverlof in beide periodes draaiden daardoor mogelijk minder omzet. Zij kunnen als referentieperiode het derde kwartaal van 2020 (Q3 2020) kiezen.

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft dit maandag 31 januari besloten. Deze groep ondernemers moet wel net als andere ondernemers aan de overige voorwaarden voldoen.

Aanvragen tussen 1 februari en 11 februari 17.00 uur

Ondernemers die in deze situatie zaten, kunnen vanaf 1 februari aanvragen tot en met 11 februari 17.00 uur. Lukt het hen niet om binnen een week aan te vragen? Dan vragen wij deze ondernemers zich te melden bij ons klantcontactcentrum. Naast alle standaard voorwaarden vragen we om een zwangerschapsverklaring of een soortgelijk bewijsstuk.

Al aangevraagd?

Heeft de ondernemer al aangevraagd? En weet zij dat ze wordt afgewezen omdat ze de omzetverliesgrens niet haalt? Dan moet zij snel haar aanvraag intrekken en opnieuw aanvragen. In de nieuwe aanvraag kan ze aangeven dat het om zwangerschapsverlof ging in de referentieperiodes van TVL Q4. Zij kan dan de omzet van Q3 2020 doorgeven.

Goed om te weten

De Europese Commissie (EC) moet deze uitbreiding nog goedkeuren en dat kost tijd. De aanvraag staat ‘in de digitale wachtkamer’ totdat we akkoord hebben van de EC. Als we goedkeuring krijgen, kunnen we meteen aan de slag voor deze groep ondernemers. Mocht de EC deze wijziging niet goedkeuren, dan moeten we deze subsidieaanvragen alsnog afwijzen.

Bent u tevreden over deze pagina?