Nederland naar techbeurs CES met oplossingen voor wereldwijde uitdagingen

Gepubliceerd op:
13 oktober 2021

70 Nederlandse innovatieve groeibedrijven gaan op 5 januari 2022 mee naar de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Voor het eerst zal de Nederlandse delegatie naast 50 start-ups ook bestaan uit 20 scale-ups.

De CES is een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit verschillende landen.

Welke bedrijven gaan er mee?

De bedrijven komen uit het hele land en zijn actief in verschillende sectoren. Het Rotterdamse bedrijf RanMarine bijvoorbeeld, ontwikkelde een zelfsturende, waterzuiverende robothaai. En Nowi Energy uit Veldhoven ontwikkelde een chip waarmee apparaten energie halen uit hun directe omgeving, zoals uit licht, warmte of wifi-signalen. Hierdoor kunnen apparaten decennia mee zonder dat je ze hoeft op te laden.

Goed voorbereid naar CES

De exposerende bedrijven volgen de komende maanden een trainingsprogramma. Hiermee kunnen ze zich op de CES zo goed mogelijk presenteren aan een wereldwijd netwerk van potentiële klanten en investeerders. Dit trainingsprogramma wordt aangeboden door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Buitenlandse Zaken, en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Nu al 14 Nederlandse prijswinnaars

De CES reikt vóór de daadwerkelijke beurs al prijzen uit aan een geselecteerd aantal uitvindingen van "voortreffelijk ontwerp en techniek", de zogenoemde CES Innovation Awards. De organisatie maakte onlangs de prijswinnaars bekend. Van de 34 Nederlandse inzendingen, ontvingen 14 een Innovation Award. Het hoogste aantal ooit! In voorgaande jaren won Nederland steeds 1 of 2 van deze prijzen.

De prijswinnaars kunnen op de CES rekenen op grote aandacht. Het Nederlandse Hydraloop, een start-up uit Leeuwarden gericht op hergebruik van douche-, bad- en wasmachinewater door consumenten, won in 2020 een aantal prijzen. Waaronder die van The Best of the Best @CES Award van het internationale techblog Engadget. Inmiddels is Hydraloop uitgegroeid tot scale-up en ze reizen ook dit jaar weer mee naar Las Vegas.

Meer weten?

Meer informatie over de Nederlandse deelname aan CES 2022 leest u op de pagina Handelsmissie Tech solutions for a responsible future - CES 2022.

Vragen over CES?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?