Nederlands bedrijf BeefyGreen wint Enterprise Europe Network Award

Gepubliceerd op:
5 oktober 2021

BeefyGreen heeft één van de Enterprise Europe Network Awards 2021 gewonnen. Het bedrijf maakt vleesvervangers van de stengels van oesterzwammen. Het ontving de prijs in de categorie ‘Stepping Ahead’. 

De winnaars zijn op 1 oktober in Stuttgart tijdens het jaarlijkse evenement van het Netwerk bekendgemaakt door de Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap innovatieraad en het mkb (EISMEA). De onderneming toonde het beste voorbeeld van positieve resultaten, gericht op digitalisering, duurzaamheid en innovatie. 

"Vereerd met deze prijs"

Frank Nouwens, oprichter van BeefyGreen, zegt: "We zijn vereerd dat we deze prijs hebben ontvangen. We werkten de afgelopen jaren hard aan het realiseren van onze visie en het integreren van duurzaamheid en digitalisering in ons bedrijf. We danken ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor hun steun in het uitbreiden naar andere landen en hopen deze positieve trend door te zetten!”

RVO adviseert

RVO, moederorganisatie van Enterprise Europe Network (EEN), adviseerde BeefyGreen zijn aanwezigheid uit te breiden naar andere Europese markten. Door de internationale contacten van het Netwerk in de agrofoodsector is het bedrijf erin geslaagd duurzame vleesvervangers en half-vlees-half-vegetarische producten in het buitenland te distribueren. Dit maakt de voedselketen in de rest van Europa duurzamer. 

Annemarie Destrée, Liaison Officer Enterprise Europe Network bij RVO: "Bij RVO zijn we erg trots dat een Nederlands bedrijf deze prestigieuze prijs heeft gewonnen. De samenwerking met BeefyGreen is erg prettig geweest en we zijn blij dat we ze hebben kunnen helpen in hun groei en ontwikkeling. BeefyGreen is een echte pionier, een aanjager van duurzame groei, veerkracht en herstel, die een oplossing biedt voor een probleem dat in heel Europa wordt ervaren."

Meer weten?

Bekijk een video over het bedrijf of lees het gehele nieuwsbericht (Engels) op de site van Enterprise Europe Network.

Bent u tevreden over deze pagina?