Nederlandse bedrijven samen van start op Zuid-Koreaanse defensiemarkt

Gepubliceerd op:
30 augustus 2022

Een groep Nederlandse bedrijven gaat zich richten op de defensie- en veiligheidssector in Zuid-Korea. Zij ondertekenden op 22 augustus 2022 een samenwerkingsovereenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) binnen het Partners for International Business (PIB) programma. Andere bedrijven kunnen zich nog aansluiten.

De Zuid-Koreaanse defensie-industrie is modern. Wat defensie-uitgaven betreft is het land wereldwijd een van de koplopers. Zuid-Korea wil de eigen producten optimaliseren en minder afhankelijk zijn van Amerikaanse leveranciers. Daarom streeft het land naar samenwerking met andere landen die hen hierbij kunnen helpen.

Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven in de defensie- en veiligheidssector, vooral op het gebied van cybersecurity, ruimtevaart, kunstmatige intelligentie, training en simulatie, materialen en onderdelen.

Samen de markt op

De bedrijven presenteren zich als eerste samen op het evenement DX Korea 2022. Deze 'Defense & Security Expo' is in Seoel van 21 tot en met 25 september. De deelname past in de activiteiten waar de groep de komende 3 jaar op inzet:

  • kennisuitwisseling tussen Nederlandse en Zuid-Koreaanse overheden, kennisinstituten en bedrijven;
  • meedoen aan belangrijke vakbeurzen in Zuid-Korea;
  • het organiseren van uitgaande en inkomende missies, matchmakingactiviteiten en andere bijeenkomsten (live en online);
  • een gemeenschappelijke communicatiestrategie en bijbehorende communicatiemiddelen in NL Branding-stijl.

Ruimte voor nieuwe bedrijven

De bedrijven kwamen bij elkaar na bezoeken aan Zuid-Korea. Met de ondertekening op 22 augustus vormen zij samen officieel het cluster 'Dutch Coalition for Defense and Security (DCDS) in South Korea'. Maar er is nog ruimte voor uitbreiding. DCDS staat open voor bedrijven die een goede aanvulling vormen.

Positieve bijdrage via PIB

Met het uitvoeren van de activiteiten van DCDS wil de overheid positief bijdragen aan de internationale positie van de Nederlandse defensie- en veiligheidsindustrie, binnen de grenzen van de Nederlandse exportcontroleregels en het uitvoeringskader voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. RVO voert het PIB-programma uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer weten?

Lees meer over het PIB-programma. Heeft u nog vragen of is uw bedrijf geïnteresseerd in meedoen? Neem dan contact op met:

Bent u tevreden over deze pagina?