Nederlandse tuinbouwbedrijven samen van start op Turkse zachtfruitmarkt

Gepubliceerd op:
21 juli 2023

Een groep Nederlandse bedrijven gaat zich richten op de snel groeiende markt voor zacht fruit in Turkije. Zij ondertekenden op 14 juli 2023 een samenwerkingsovereenkomst met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) binnen het programma Partners for International Business (PIB). Andere bedrijven kunnen zich nog aansluiten.

Turkse zachtfruitmarkt bloeit

Turkije is erg geschikt om zacht fruit (blauwe bessen, frambozen, bramen en aardbeien) te verbouwen. Door het milde klimaat kunnen lokale telers het hele jaar door oogsten op vruchtbare grond. Bovendien heeft het land een gunstige ligging ten opzichte van andere marktregio's. De Turkse fruitteeltsector is vrij nieuw en nog volop in ontwikkeling. Dat biedt kansen voor innovatieve Nederlandse tuinbouwbedrijven.

Samen de markt op

Om de juiste toegang te krijgen tot de Turkse zachtfruitmarkt werkt een groep tuinbouwbedrijven samen in een Partners for International Business (PIB)-cluster. Op die manier bundelen zij alle tuinbouwkennis- en ervaring (van potgrond tot teelt en oogst) en staan zij samen sterker.

De groep tuinbouwbedrijven organiseert samen met RVO en de Nederlandse ambassade in Ankara veel activiteiten, waaronder handelsmissies, bezoeken van belangrijke personen uit Turkije en matchmaking- en kennisevenementen. Zo staan ze bijvoorbeeld eind november samen op het Growtech-evenement in Antalya. Ook stelt de groep een lokale contactpersoon aan om ze ter plekke te vertegenwoordigen.

Aansluiten?

Het PIB-cluster staat open voor tuinbouwbedrijven die een goede aanvulling vormen. Is uw bedrijf actief en innovatief binnen de zachtfruitsector? En bent u geïnteresseerd in de Turkse markt?

Sluit u zich dan aan bij deze groep. Neem contact op met:

Frederique Vogel, coördinator
Holland Rosetta
E: fvogel@hollandrosetta.com

Meer weten?

Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities waar kunnen maken. Samenwerken met andere bedrijven uit de sector en de Nederlandse overheid kan ervoor zorgen dat uw bedrijf sterker staat. 

Lees meer over het PIB-programma

In samenwerking met:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?