Nieuw GLB: datum Simulatietool en aanmelden GLB 2023 bekend

Gepubliceerd op:
8 juli 2022
Laatst gecontroleerd op:
28 juli 2022

Het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) gaat in vanaf 2023. U kunt zich vanaf 1 december 2022 aanmelden voor een aantal GLB-subsidies zoals de eco-regeling. Wilt u eerst kijken hoe u de eco-regeling kunt inzetten op uw bedrijf? Dat kunt u vanaf 20 juli 2022 berekenen in de Simulatietool.

Simulatietool beschikbaar vanaf 20 juli 2022

Als u meedoet met de eco-regeling, voert u eco-activiteiten uit. Om hier alvast mee te oefenen, hebben wij een Simulatietool ontwikkeld. Hiermee kunt u berekenen welke activiteiten het beste passen bij uw bedrijf.

De Simulatietool wordt in 3 fases uitgerold:

  1. Op 4 juli 2022 zijn ruim 500 deelnemers aan de slag gegaan met de pilotversie van de Simulatietool. Zij hebben hierover al bericht ontvangen.
  2. U kunt vanaf 20 juli 2022 de Simulatietool gebruiken om te berekenen wat het effect is van de eco-activiteiten. In deze versie zijn nog niet alle gegevens verwerkt. De uitkomst van de berekening staat dus nog niet vast.
  3. Vanaf oktober 2022 is de 3e versie van de Simulatietool beschikbaar. U kunt dan ook de functionaliteiten van Mijn percelen gebruiken, zoals de landschapselementen. En u kunt bekijken welke waarden, punten en beloning bij de verschillende activiteiten horen.

Aanmelden GLB 2023 mogelijk vanaf 1 december 2022

Vanaf 1 december 2022 meldt u zich aan voor het GLB van 2023. U krijgt dan een uitnodiging. U kunt zich dan aanmelden voor deze subsidies: basispremie, extra betaling voor de eerste 40 hectare, extra betaling voor jonge landbouwers, de eco-regeling en de regeling Zeldzame landbouwhuisdierrassen.

Sommige voorwaarden van het nieuwe GLB gaan al in vanaf 1 januari 2023. Daarom is het nodig om deelname aan deze regelingen eerder door te geven. U moet zich eerst aanmelden. Vanaf 15 oktober 2023 doet u uw definitieve aanvraag. Wilt u hier meer over weten? Kijk op Het nieuwe GLB: werkwijze voor aanvragen basispremie en andere betalingen.

U leest de komende tijd steeds meer informatie over het nieuwe GLB op Het nieuwe GLB.

In samenwerking met:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?