Nieuwe Dutch Offshore Wind Innovation Guide licht Nederlandse offshore-windsector uit

Gepubliceerd op:
24 november 2023
Laatst gecontroleerd op:
28 november 2023

De nieuwe Dutch Offshore Wind Innovation Guide is uit! Deze gids promoot de Nederlandse offshore-windsector. Het 1e exemplaar van de nieuwe gids werd op 27 november uitgereikt bij de Offshore Energy Exhibition and Conference 2023 (OEEC).

Dutch Offshore Wind Innovation Guide 2024

Wampie Libon, directeur Directie Internationaal Ondernemen, overhandigde de Dutch Offshore Wind Innovation Guide 2024 aan een groep buitenlandse gasten namens het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De gids promoot Nederlandse oplossingen voor wind op zee aan een internationaal publiek. Het geeft aandacht aan kostenbesparende technologische innovaties en Nederlandse offshoreprojecten. Daarnaast biedt de gids volop mogelijkheden om meer te weten te komen over de Nederlandse regelgeving en expertises binnen de sector. Het is een nuttig document voor internationale stakeholders, professionals en de offshore-windsector.

Henk van Elburg, adviseur Klimaat en Energie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: "Deze gids biedt inzicht in het beleidskader dat heeft bijgedragen aan de stabiele ontwikkeling van de Nederlandse offshore-windsector. Het maakt ook de Nederlandse technologische expertises zichtbaar voor industriepartners in andere offshore-windmarkten."

De Dutch Offshore Wind Innovation Guide 2024 kwam tot stand door samenwerking tussen het International Clean Energy Partnership en Wind & Water Works.

Download de Dutch Offshore Wind Innovation Guide 2024

International Clean Energy Partnership

Met het International Clean Energy Partnership (ICEP)-programma helpt de overheid Nederlandse ondernemers uit de duurzame-energiesector met internationaal zakendoen. Om deze doelgroep te steunen organiseert ICEP activiteiten zoals handelsmissies en beurzen. De ICEP-thema's omvatten: windenergie op zee, duurzame mobiliteit, zonne-energie, bio-energie, en waterstof.

Wind & Water Works

Wind & Water Works (WWW) richt zich op de internationale offshore-windcommunity. Het is een publiek-private samenwerking tussen de Nederlandse overheid en de brancheorganisaties Holland Home of Wind Energy, NWEA, IRO en NMT. WWW deelt praktijkverhalen, bedrijfsprofielen en het laatste nieuws over de offshore-windsector. Daarnaast laat het de Nederlandse offshorewind-expertises zien en hoe Nederlandse bedrijven meehelpen aan de ontwikkeling van de offshore-windsector in het buitenland.

In samenwerking met:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?