Nieuwe regels voor diergeneesmiddelen

Gepubliceerd op:
15 augustus 2022

Er zijn nieuwe regels voor het gebruik van diergeneesmiddelen. Bent u dierenarts, houder van een dier of handelaar in diergeneesmiddelen? Bekijk wat er veranderd is op onze nieuwe webpagina's.

Dierenartsen

Er zijn nieuwe regels voor het gebruik van diergeneesmiddelen. De regels voor diergeneesmiddelen met een voorschriftplicht (recept) zijn veranderd. Ook zijn er extra eisen voor het gebruik van antimicrobiële middelen. Deze veranderingen leest u op Diergeneesmiddelen. U leest op die pagina ook hoe u bijwerkingen meldt.

Houders van dieren en handelaren

Houders van dieren die voedsel produceren moeten het gebruik van diergeneesmiddelen bijhouden in een logboek. De regels hiervoor zijn aangepast. Voor bijvoorbeeld imkers en paardenhouders gelden nieuwe regels. Deze vindt u ook op Diergeneesmiddelen. Ook vindt u hier informatie over het kopen, verkopen en verspreiden van deze middelen. Zo ziet u bijvoorbeeld of u een vergunning nodig heeft voor de handel.

Diergeneesmiddel niet beschikbaar? Gebruik stappenplan

Is een diergeneesmiddel niet beschikbaar in Nederland? U kiest dan een ander middel. U gebruikt hiervoor de Cascade voor diergeneesmiddelen. Dit is een stappenplan waarin staat hoe u het juiste middel kiest. Er zijn 3 verschillende cascades voor:

  • voedselproducerende dieren;
  • niet-voedselproducerende dieren;
  • voedselproducerende waterdiersoorten.
In samenwerking met:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?