Denk mee over nieuwe subsidie voor tankstations en vervoer op waterstof

Gepubliceerd op:
25 september 2023

Denk mee over de nieuwe Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit (SWIM). Met deze subsidie wordt het mogelijk om tankstations te bouwen en voertuigen op waterstof aan te schaffen. De focus ligt daarbij op zwaar logistiek vervoer. Producenten, fabrikanten en ondernemers in waterstof of transport kunnen via een internetconsultatie hun mening geven over de subsidie tot en met 23 oktober 2023.

Waterstof - tankstations - logistiek vervoer

Kansen voor vervoer op waterstof

Voor de subsidieregeling trekt het kabinet € 125 miljoen uit om ondernemers de overstap naar waterstof te laten maken. Dat gaat de komende jaren naar verwachting 40 nieuwe waterstoftankstations opleveren, en tot enkele duizenden voertuigen op waterstof. Ondernemers kunnen de subsidie vanaf maart volgend jaar bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aanvragen.

Vrachtwagens en (bestel)auto’s die rijden op waterstof zijn schoon en hebben een grote actieradius. En brengen geen lange laadbeurten met zich mee. Daarom biedt waterstof kansen voor een schoon alternatief naast elektrisch vervoer.

Reageer via internetconsultatie

U kunt vanaf vandaag meedenken via de internetconsultatie. Dat betekent dat iedereen zijn mening kan geven over de nieuwe subsidieregeling, voordat deze definitief vaststaat.

Voor wie?

  • Producenten van waterstof;
  • Fabrikanten van (waterstof)voertuigen;
  • Exploitanten van waterstoftankstations;
  • Commerciële partijen als transportondernemers, verladers en andere logistieke partners, zowel uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) als grote bedrijven.  

Meer informatie?

Duurzame mobiliteit

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?