NL Biobased Energy Guide vernieuwd

Gepubliceerd op:
11 april 2022
Laatst gecontroleerd op:
3 mei 2022

De update van de NL Biobased Energy Guide biedt buitenlandse bedrijven een overzicht van de innovatieve Nederlandse bio-energiesector inclusief bedrijfsprofielen van bedrijven die in actief zijn in deze sector.

Overhandiging NL Biobased Energy Guide

De vernieuwde gids is op 30 maart tijdens de Bio360 beurs in Nantes, Frankrijk officieel gepresenteerd aan de Nederlandse ambassadeur Pieter de Gooijer. De gids is tot stand gekomen met medewerking van de Topsector Energie, Stichting Topconsortium voor Kennis- en Innovatie Biobased Economy (TKI BBE) en FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De nieuwe versie heeft een groot aantal bedrijfsprofielen, die allemaal weer up-to-date zijn.

Export en samenwerking

De NL Biobased Energy Guide biedt buitenlandse bedrijven eenvoudiger toegang tot Nederlandse expertise en oplossingen op het gebied van bio-energie. De NL Biobased Energy Guide:

  • faciliteert het samenbrengen van buitenlandse organisaties en bedrijven met de Nederlandse bio-energiesector;
  • toont de innovatieve kracht van de Nederlandse bio-energiesector; en
  • bevordert internationale samenwerking en handel.

U kunt de NL Biobased Energy Guide (pdf, Engelstalig) downloaden om gebruik te maken van de informatie. Ook kunt u de gids delen met uw netwerk.

Vermelding in de volgende gids?

Is uw bedrijf actief in de innovatieve Nederlandse bio-energiesector? En wilt u uw bedrijf presenteren in de NL Biobased Energy guide 2023? Stuur dan een e-mail naar RVO adviseur Kenneth Colijn. 

International Clean Energy Partnership

De gids is een publiek-private samenwerking binnen het programma International Clean Energy Partnership (ICEP). De volgende organisaties hebben de gids samengesteld:

  • FME (ondernemersorganisatie voor de technologische industrie)
  • Topsector Energie
  • TKI Biobased Economy
  • RVO

Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen behoren met hun onderzoek en praktische toepassingen tot de internationale koplopers in de wereldwijde bio-energiesector.
ICEP ondersteunt Nederlandse bedrijven die producten en diensten aanbieden op het gebied van hernieuwbare energie bij zakendoen in het buitenland. Voor hen organiseert ICEP activiteiten zoals handelsmissies en matchmakingevenementen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de NL Biobased Energy Guide? Stuur dan een e-mail naar RVO adviseur Kenneth Colijn.

Bent u tevreden over deze pagina?