NLcharge wint Challenge Versnellen Elektrisch Rijden

Gepubliceerd op:
25 november 2021

NLcharge is vrijdag 19 november gekroond tot winnaar van de Challenge Versnellen Elektrisch Rijden. Met deze challenge wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de overgang naar elektrisch rijden een impuls geven.

NLcharge wint Challenge Versnellen Elektrisch Rijden

NLcharge kreeg de prijs voor een innovatie waarbij de aansturing van een laadpaal voor de elektrische auto vanuit één energiemanagementsysteem gebeurt. De energie die niet wordt gebruikt, wordt doorgegeven aan iemand anders. Door AC- (wisselstroom) en DC-vermogen (gelijkstroom) te combineren wordt het energiemanagementsysteem efficiënter gebruikt.

Geldbedrag en netwerk

Het bedrijf wint € 20.000 prijzengeld. Daarnaast krijgt de winnaar toegang tot het netwerk van mobiliteitsprofessionals van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Beter benutten van netcapaciteit

CEO van NLcharge Simon Smit slaakte een juichkreet toen hij de cheque met het prijzengeld kreeg aangereikt. "Ik ben heel erg blij met de prijs. De innovatie die wij ontwikkelden, kan de transitie écht versnellen. Hierdoor kunnen we de netcapaciteit beter benutten. Hier heeft de BV Nederland wat aan!"

39 deelnemers

Er waren 39 inzendingen voor de challenge. De andere 2 finalisten, Tap Electric en Samen Slim Rijden Zeist/Mobicoop, ontvangen allebei € 5.000. Zij mogen dat geld inzetten om hun innovaties, een laadpunten-app en een deelautosysteem, verder te ontwikkelen.

Presentatie finalisten

Woensdag 1 december presenteerden de finalisten van de challenge zichzelf tijdens een webinar. Het webinar is hier terug te kijken.

Bent u tevreden over deze pagina?