Nog 2 weken voor vaststelling TVL Q2 2021

Gepubliceerd op:
23 februari 2022

Ondernemers die TVL Q2 2021 hebben aangevraagd, moeten uiterlijk 8 maart 2022 hun vaststellingsverzoek indienen. Met het vaststellingsverzoek geven zij de werkelijke omzet over de periode april tot en met juni 2021 door.

Uiterlijk 8 maart

Het doorgeven van de werkelijke omzet moet uiterlijk 8 maart 2022, 23:59 uur gebeuren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie. Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen, zeker als ondernemers een accountantsproduct nodig hebben. Bekijk de video voor tips over de vaststelling.

Aanvragen vanaf € 125.000

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Zij kunnen het accountantsproduct vinden op de website van de NBA.

Hoogte definitieve subsidie

Ondernemers krijgen zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan behouden zij het voorschot van 80% dat zij kregen na hun aanvraag. Daarnaast krijgen zij de laatste 20%. Is het werkelijke omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Is uw omzetverlies lager gebleken dan vooraf ingeschat, dan krijgen ondernemers minder dan 20% uitgekeerd of moeten zij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Meer informatie

Als terugbetalen lastig is, is een renteloze betalingsregeling mogelijk die bij de ondernemer past. Meer informatie over de vaststelling en terugbetalen staat op de pagina Na uw aanvraag TVL Q2 2021.

Bent u tevreden over deze pagina?