Nog 4 weken voor vaststelling TVL Q1

Gepubliceerd op:
15 oktober 2021

Na afloop van een subsidieperiode vragen we ondernemers naar hun werkelijke omzet. Dit noemen we de vaststelling. De deadline voor de vaststelling van TVL Q1 2021 sluit op 11 november. Ondernemers hebben dus nog 4 weken de tijd om hun omzetgegevens aan te leveren.

Ondernemers kregen een e-mail met de vraag hun werkelijke omzet door te geven. Dit moet nu voor 11 november 2021 17:00 uur gebeuren. Op dit moment (peildatum: 7 oktober) hebben we 98.364 verzoeken tot vaststelling verstuurd. Daarvan hebben we nu 38.495 vastgesteld. 

Akkoord geven of zelf invullen

Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie. Als ondernemers niet reageren, nemen we zelf een zorgvuldig besluit over de hoogte van de definitieve subsidie. 

Aanvragen vanaf € 125.000

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Zij kunnen het accountantsproduct vinden op de website van de NBA.

Ruime betalingsregelingen

Tot nu toe zien we dat het grootste deel van de ondernemers voor TVL Q1 2021 na de definitieve berekening meer geld ontvangt. Ondernemers die toch minder omzetverlies hadden en van wie we het definitieve bedrag naar beneden bijstellen, kunnen wanneer nodig gebruikmaken van ruime, renteloze betalingsregelingen. Zij kunnen online een betalingsregeling treffen en kiezen uit terugbetalen in 6 of 12 maandelijkse termijnen. Een persoonlijke betalingsregeling is ook mogelijk.

Bent u tevreden over deze pagina?