Nog 5 dagen voor vaststellingsverzoek Q4 2020

Gepubliceerd op:
26 augustus 2021

Ondernemers hebben nog 5 dagen om te reageren op het vaststellingsverzoek voor TVL Q4 2020. Hiermee berekenen we de definitieve subsidie voor oktober tot en met december 2020.

Ondernemers ontvingen een e-mail met de vraag hun werkelijke omzet door te geven op mijn.rvo.nl/tvl. Dit moet vóór 1 september 2021 gebeuren. Vaak hebben wij het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of vragen we om aanvullende informatie. Als ondernemers niet reageren, nemen we zelf een zorgvuldig besluit over de hoogte van de definitieve subsidie. 

Ruime betalingsregelingen

Tot nu toe zien we dat het grootste deel van de ondernemers voor TVL Q4 2020 na de definitieve berekening meer geld ontvangt. Ondernemers die toch minder omzetverlies hadden en van wie we het definitieve bedrag naar beneden bijstellen, kunnen wanneer nodig gebruikmaken van ruime, renteloze betalingsregelingen. Ze kunnen online een betalingsregeling treffen en kiezen uit terugbetalen in 6 of 12 maandelijkse termijnen. Een persoonlijke betalingsregeling is ook een mogelijkheid.

TVL Q1 2021: reageer vóór 1 oktober 2021

De deadline voor het reageren op het vaststellingsverzoek voor de volgende TVL-periode, TVL Q1 2021, is 1 oktober. De verzoeken worden deze maand verstuurd. Ook hiervoor geldt dat ondernemers op tijd moeten reageren om de definitieve subsidie voor januari tot en met maart 2021 te kunnen bepalen. 

Meer lezen

Hoe ver zijn we met TVL Q4 2020?

Bent u tevreden over deze pagina?