Nog geen vaststellingsverzoek gekregen? Geen zorgen

Gepubliceerd op:
7 december 2021

Deze en komende weken versturen we de vaststellingverzoeken voor TVL Q2 2021. Voor het einde van dit jaar ontvangen de eerste ondernemers naar verwachting hun definitieve subsidie. Waarom sommige ondernemers nog geen verzoek hebben gekregen? Een paar mogelijkheden.

Tijdens voorgaande periodes vroegen ondernemers vaak waarom ze nog geen vaststellingsverzoek hadden gekregen. Dat kan meerdere oorzaken hebben:

  • De ondernemer zit nog in de bezwaartermijn nadat het voorschot is betaald. Tot 6 weken na de verlening (het voorschot) kunnen ondernemers bezwaar indienen. Pas na die termijn komt het vaststellingsverzoek. Eerder mag wettelijk gezien niet.
  • De ondernemer is tussen de verlening (het voorschot) en vaststelling (de definitieve subsidie) van rechtsvorm gewijzigd óf uitgeschreven bij de KVK. Omdat deze ondernemers niet meer met het oude KVK-nummer kunnen inloggen, is vaststellen nog niet mogelijk.
  • De ondernemer is in bezwaar gegaan tegen een besluit en dit is nog niet afgehandeld.
  • De ondernemer heeft nog geen voorschot voor het tweede kwartaal ontvangen, dus kan er ook nog niets worden vastgesteld.

We hebben deze ondernemers in beeld en zijn met hen in contact. We zorgen dat we de vaststelling op een later moment zorgvuldig met hen afhandelen.

Meer informatie

Meer informatie over de vaststelling staat op de pagina Na uw aanvraag TVL Q2 2021.

Bent u tevreden over deze pagina?